Suche

Persbericht #Automotive Aftermarket
Deel persbericht

Bosch plant overname van Radio Frequency-specialist ItoM

  • Bosch versnelt zijn ontwikkelingsactiviteiten op het gebied van “System-on-chip” (SoC) voor Advanced Driver Assistance Systems (ADAS).
  • Bosch plant de overname van ItoM en verwelkomt alle medewerkers op de locaties in Eindhoven en Enschede in Nederland.

Reutlingen, Eindhoven: Bosch breidt zijn team van experts uit op het gebied van "System on Chip" (SoC). SoC’s zijn speciale halfgeleider ontwerpen die steeds meer worden gebruikt in regeleenheden voor automotive toepassingen. Met de geplande overname van Semiconductor Ideas to the Market (ItoM) met hoofdkantoor in Eindhoven wil de technologiegroep zijn ontwikkelingscompetentie voor hoogfrequente SoC ontwerpen versterken. Op 22 september 2022 werd de overeenkomst door Bosch en ItoM ondertekend. Met de overname verwelkomt Bosch een dertigtal nieuwe medewerkers. De twee ontwikkelingslocaties van ItoM in Eindhoven en Enschede zullen verder worden uitgebouwd.

SoC ontwerpen worden in de automotive sector beschouwd als een sleuteltechnologie voor moderne controle-eenheden, zoals voor ADAS designs. “We kijken er naar uit om de nieuwe collega’s te verwelkomen. Het team sluit volledig aan bij het ontwikkelingsdomein van integrated circuits en zal daar de expertise op het gebied van hoogfrequentieschakelingen versterken”, zegt Jens Fabrowsky, Executive Vice President Automotive Electronics van de Robert Bosch GmbH en verantwoordelijk voor de halfgeleiders-tak bij Bosch.

ItoM werd in 1998 opgericht door voormalige ingenieurs van Philips. De huidige CEO van ItoM, Harm van Rumpt, medeoprichter van ItoM. Het bedrijf is gespecialiseerd in hoogfrequente schakelingen. "We hebben de kernexpertise op het gebied van RF (Radio Frequency) ontwerpen en mixed-signal IC design en brengen een goed op elkaar ingespeeld team aan met de juiste kennis en expertise. Bosch biedt het ideale platform om verder te kunnen groeien. Ik ben ervan overtuigd dat het samengaan van onze bedrijven een geheel nieuw perspectief zal openen voor ons bedrijf en onze medewerkers”, zegt Edwin Veldman, Managing Partner bij ItoM.

Het overnamebedrag van transactie wordt niet vrijgegeven.

De overname is onder voorbehoud van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten.

Meer informatie:

https://www.itom.nl/

Over Bosch

Bosch is sedert 1903 aanwezig in Nederland. De Bosch Groep telt ongeveer 3.250 medewerkers. De belangrijkste productielocaties bevinden zich in Tilburg, Boxtel en Deventer.

De Bosch Groep is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. Er werken wereldwijd ongeveer 402.600 medewerkers (situatie op 31 december 2021). Het bedrijf genereerde in 2021 een omzet van 78,7 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Industry 4.0 en Connected Mobility. Bosch streeft de visie na van duurzame, veilige en inspirerende mobiliteit. Met zijn expertise in sensoren, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud kan het bedrijf haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aanbieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin oplossingen en producten aan te reiken voor een geconnecteerd leven die ofwel artificiële intelligentie (AI) bevatten of met hulp daarvan ontwikkeld of geproduceerd zijn. Bosch verbetert wereldwijd de levenskwaliteit van mensen met innovatieve en inspirerende producten en diensten. Op die manier biedt Bosch "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 440 dochterondernemingen en regionale filialen in zowat 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. Met zijn meer dan 400 vestigingen wereldwijd is de Bosch Groep sinds het eerste kwartaal van 2020 CO2-neutraal. De basis voor de toekomstige groei van het bedrijf is zijn innovatiekracht. Bosch stelt ongeveer 76.100 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling in 128 locaties wereldwijd, waarvan meer dan 38.000 softwareontwikkelaars.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De ondernemingsstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 94 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH. De overige aandelen zijn in handen van de familie Bosch en Robert Bosch GmbH. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties.

Meer informatie is online te vinden op www.bosch-press.nl, bosch.nl, bosch.com, iot.bosch.com, LinkedIn en YouTube: Bosch the Netherlands.

Download persbericht

Ben je nog steeds op zoek naar iets?