Suche

Persbericht #Automotive Aftermarket
Deel persbericht

Bosch plant overname van Radio Frequency-specialist ItoM

  • Bosch versnelt zijn ontwikkelingsactiviteiten op het gebied van “System-on-chip” (SoC) voor Advanced Driver Assistance Systems (ADAS).
  • Bosch plant de overname van ItoM en verwelkomt alle medewerkers op de locaties in Eindhoven en Enschede in Nederland.

Reutlingen, Eindhoven: Bosch breidt zijn team van experts uit op het gebied van "System on Chip" (SoC). SoC’s zijn speciale halfgeleider ontwerpen die steeds meer worden gebruikt in regeleenheden voor automotive toepassingen. Met de geplande overname van Semiconductor Ideas to the Market (ItoM) met hoofdkantoor in Eindhoven wil de technologiegroep zijn ontwikkelingscompetentie voor hoogfrequente SoC ontwerpen versterken. Op 22 september 2022 werd de overeenkomst door Bosch en ItoM ondertekend. Met de overname verwelkomt Bosch een dertigtal nieuwe medewerkers. De twee ontwikkelingslocaties van ItoM in Eindhoven en Enschede zullen verder worden uitgebouwd.

SoC ontwerpen worden in de automotive sector beschouwd als een sleuteltechnologie voor moderne controle-eenheden, zoals voor ADAS designs. “We kijken er naar uit om de nieuwe collega’s te verwelkomen. Het team sluit volledig aan bij het ontwikkelingsdomein van integrated circuits en zal daar de expertise op het gebied van hoogfrequentieschakelingen versterken”, zegt Jens Fabrowsky, Executive Vice President Automotive Electronics van de Robert Bosch GmbH en verantwoordelijk voor de halfgeleiders-tak bij Bosch.

ItoM werd in 1998 opgericht door voormalige ingenieurs van Philips. De huidige CEO van ItoM, Harm van Rumpt, medeoprichter van ItoM. Het bedrijf is gespecialiseerd in hoogfrequente schakelingen. "We hebben de kernexpertise op het gebied van RF (Radio Frequency) ontwerpen en mixed-signal IC design en brengen een goed op elkaar ingespeeld team aan met de juiste kennis en expertise. Bosch biedt het ideale platform om verder te kunnen groeien. Ik ben ervan overtuigd dat het samengaan van onze bedrijven een geheel nieuw perspectief zal openen voor ons bedrijf en onze medewerkers”, zegt Edwin Veldman, Managing Partner bij ItoM.

Het overnamebedrag van transactie wordt niet vrijgegeven.

De overname is onder voorbehoud van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten.

Meer informatie:

https://www.itom.nl/

Over Bosch

Bosch is sedert 1903 aanwezig in Nederland. De Bosch Groep telt ongeveer 3.000 medewerkers. De belangrijkste productielocaties bevinden zich in Tilburg, Boxtel en Deventer.

De Bosch Groep is een toonaangevende wereldwijde leverancier van technologie en diensten. Er werken wereldwijd ongeveer 429.000 medewerkers (situatie op 31 december 2023). Het bedrijf genereerde in 2023 een omzet van 91,6 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Met haar zakelijke activiteiten streeft het bedrijf ernaar technologie te gebruiken om universele trends zoals automatisering, elektrificatie, digitalisering, connectiviteit en duurzaamheid vorm te geven. In deze context versterkt de brede diversificatie van Bosch over regio's en industrieën haar innovatiekracht en robuustheid. Bosch maakt gebruik van haar bewezen expertise op het gebied van sensortechnologie, software en diensten om klanten oplossingen over verschillende domeinen aan te bieden vanuit één bron. Het past ook haar expertise op het gebied van connectiviteit en kunstmatige intelligentie toe om gebruiksvriendelijke, duurzame producten te ontwikkelen en te produceren. Met "Technologie voor het leven", wil Bosch de kwaliteit van leven verbeteren en natuurlijke hulpbronnen behouden. De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 470 dochterondernemingen en regionale filialen in meer dan 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De innovatieve kracht van Bosch is essentieel voor de verdere ontwikkeling van het bedrijf. Bosch stelt ongeveer 90.000 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling in 136 locaties wereldwijd, waarvan ongeveer 48.000 softwareontwikkelaars.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De ondernemingsstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 94 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH. De overige aandelen zijn in handen van Robert Bosch GmbH en van een vennootschap die eigendom is van de familie Bosch. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Het is belast met de taak om de langdurige voortbestaan van het bedrijf en met name haar financiële onafhankelijkheid te waarborgen - in overeenstemming met de missie die is overgedragen in het testament van de oprichter van het bedrijf, Robert Bosch.

Meer informatie is online te vinden op www.bosch-press.nl, www.bosch.nl, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, Twitter, LinkedIn en YouTube: Bosch the Netherlands.

Download persbericht