Suche

Dynamische en toekomstgeoriënteerde werkplaatsbeheertool voor AutoCrew- en Bosch Car Service-bedrijven

  • Alles-in-één oplossing voor alle werkplaatsprocessen
  • Toekomstbestendige Cloud Based Software
  • Ontwikkeld in samenwerking met AutoCrew- en Bosch Car Service-bedrijven
  • Uitvoerig getest in pilot

AutoCrew en Bosch Car Service-bedrijven in Nederland kunnen voortaan gebruik maken van de nieuwe Bosch Werkplaats Managementsoftware (WSMS), een alles-in-één oplossing voor alle werkplaatsprocessen, inclusief commerciële, juridische en financiële aspecten. Het cloud-gebaseerde systeem werd ontwikkeld in samenwerking met de AutoCrew en Bosch Car Service-bedrijven om aan de specifieke behoeften van de het huidige universele autobedrijf te voldoen. Doordat het systeem cloud-gebaseerd is, vereist het geen hardware- en infrastructuurinvestering en wordt de software automatisch centraal geüpdatet.

“Bosch Werkplaats Managementsoftware is een uiterst volledig systeem. Het autobedrijf hoeft enkel WSMS te openen om toegang te krijgen tot alle klant-, voertuig- en financiële informatie. Door verschillende integraties en koppelingen hebben we een naadloos aansluitend proces kunnen vormgeven, van online afspraak tot geboekte factuur”, licht Jamie Wagenaar, Accountmanager WSMS bij Bosch Automotive Aftermarket toe. “Een paar voorbeelden zijn de koppelingen met de online planner van Mijn Bosch Car Service, koppeling met de groothandels, de Connected Repair-interface en de geïntegreerde boekhouding”.

Uitvoerig getest in pilot

Om het systeem grondig te testen en te kunnen verbeteren, werd In juli 2020 een pilot gestart bij Bosch Car Service Pietersma in Woudsend.

“We waren al een tijdje op zoek naar een ander werkplaatsprogramma. In de afgelopen jaren zijn we sterk gegroeid en ontbrak het aan overzicht. Dat we gevraagd werden om de software te testen, kwam goed uit en hebben we heel bewust gekozen om op de pilot in te tekenen” zegt mede-eigenaar Arend van der Wal van Bosch Car Service Pietersma.

Tijdens de pilotperiode werden meteen alle medewerkers van het autobedrijf, van eigenaars tot monteurs, ingeschakeld om alle aspecten van de WSMS te testen. Dit resulteerde in een verbeterde samenwerking binnen het team, een efficiënter intern proces, een vergroting van het verantwoordelijkheidsgevoel bij elke medewerker en een beter financieel inzicht in de prestaties.

Na de intensieve testperiode werd WSMS gereed bevonden voor landelijke lancering in Nederland.

Ontwikkeld met en voor universele autobedrijven

Bosch Werkplaats Managementsoftware is een datamanagementsoftware ontwikkeld door Bosch voor de autobedrijven uit het eigen Bosch-netwerk. Het is ontworpen op basis van hun behoeften en houdt rekening met hun input.

“We merkten dat de huidige werkplaatssystemen vaak onvoldoende inzicht verschaffen in de prestaties van het autobedrijf. Met de Bosch Werkplaats Managementsoftware maken we de AutoCrew- en Bosch Car Service-bedrijven klaar voor de toekomst,” aldus Wagenaar. “WSMS maakt de weg vrij om onze Bosch-concepten een toekomstbestendig digitaal ecosysteem te bieden waarmee effectiever en efficiënter gewerkt kan worden.”

Voor meer informatie over WSMS

Jamie Wagenaar

T: +31 342 403450 | Mobile: +31 6 38505732

Jamie.Wagenaar@bosch.com

Over Bosch

Bosch is sedert 1903 aanwezig in Nederland. De Bosch Groep telt ongeveer 3.250 medewerkers. De belangrijkste productielocaties bevinden zich in Tilburg, Boxtel en Deventer.

De Bosch Groep is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. Er werken wereldwijd ongeveer 395.000 medewerkers (situatie op 31 december 2020). Het bedrijf genereerde in 2020 een omzet van 71,5 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Connected Mobility en Industry 4.0. Bosch streeft de visie na van duurzame, veilige en inspirerende mobiliteit. Met zijn expertise in sensoren, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud kan het bedrijf haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aanbieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin oplossingen en producten aan te reiken voor een geconnecteerd leven die ofwel artificiële intelligentie (AI) bevatten of met hulp daarvan ontwikkeld of geproduceerd zijn. Bosch verbetert wereldwijd de levenskwaliteit van mensen met innovatieve en inspirerende producten en diensten. Op die manier biedt Bosch "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 440 dochterondernemingen en regionale filialen in zowat 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. Met zijn meer dan 400 vestigingen wereldwijd is de Bosch Groep sinds het eerste kwartaal van 2020 CO2-neutraal. De basis voor de toekomstige groei van de onderneming is haar innovatiekracht. Bosch stelt ongeveer 73,000 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling in 129 locaties wereldwijd, inclusief ongeveer 34,000 softwareontwikkelaars.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De ondernemingsstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 94 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH. De overige aandelen zijn in handen van de familie Bosch en Robert Bosch GmbH. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties.

Meer informatie is online te vinden op www.bosch-press.nl, www.bosch.nl, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, http://www.twitter.com/BoschNederland, www.linkedin.com/company/bosch-the-netherlands/ en YouTube: Bosch the Netherlands.

Download persbericht

Ben je nog steeds op zoek naar iets?