Suche

Persbericht #Commercial vehicles

Nieuwe accutester BAT 115 van Bosch voor het snel en eenvoudig testen van alle accutypes

BAT 115 Bosch

Gebruiksvriendelijke tester met geïntegreerde printer

  • Compacte accutester voor de werkplaats
  • Eenvoudig testprogramma met nauwkeurige testresultaten
  • Geschikt voor alle accutypes, inclusief AGM en EFB

Bert Van Hauwermeiren >

X

Bosch introduceert de BAT 115, een snelle en betrouwbare accutester voor startaccu’s van 6 en 12 volt, met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het eenvoudige testprogramma belast de accu niet en levert nauwkeurige meetresultaten. Dankzij de geïntegreerde thermische printer kunnen de testresultaten gemakkelijk worden uitgeprint. Naast accudiagnose en weergave van de laadstatus kan de BAT 115 ook worden gebruikt om 12V en 24V start- en oplaadsystemen te controleren. Dit resulteert in een complete systeemtest van de accu, de startmotor en de dynamo. Het veelzijdige toestel is geschikt voor het testen van accu’s van personenauto’s, lichte bedrijfsvoertuigen, motorfietsen en pleziervaartuigen met een koud startvermogen tussen de 40 en 2000 ampère.

Intuïtieve en menugestuurde bediening

De nieuwe accutester van Bosch kan gebruikt worden voor loodzuur-, EFB-, gel-, vlies- en (vlakke of spiraalvormige) AGM-accu’s. De BAT 115 voldoet aan de meeste internationale teststandaarden zoals EN, EN2, DIN, SAE, JEC, JIS en MCA. De menugestuurde bediening met grafisch LCD-display en slechts drie knoppen maakt intuïtief en snel handelen mogelijk. In het keuzemenu is er keuze uit 25 talen, waaronder ook het Nederlands. Voor een vlot mobiel gebruik in de werkplaats is deze nieuwe accutester van amper 1100 gram uitgerust met een stevige behuizing en een testkabel van 1,8 meter. Na gebruik kan de BAT 115 worden opgeborgen in een handige opbergkoffer.

Dit nieuwe model vervolledigt het aanbod accutesters, dat nu bestaat uit de BAT 115 en de BAT 131, en acculaders (BAT 645 en BAT 690) van Bosch. Deze accutesters en -laders voldoen aan de unieke behoeften van zowel personenauto’s, bedrijfsvoertuigen en tweewielers.

Over Bosch

De Bosch Groep is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. Er werken wereldwijd ongeveer 400.000 medewerkers (situatie op 31 december 2019). Het bedrijf realiseerde in 2019 een omzet van 77,7 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Connected Mobility en Industry 4.0. Ze gebruikt haar knowhow op het vlak van sensortechnologie, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud om aan haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aan te bieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin innovaties aan te reiken voor een geconnecteerd leven. Bosch verbetert de levenskwaliteit wereldwijd met producten en diensten die innovatief zijn en enthousiasmeren. Op die manier biedt de onderneming wereldwijd "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 440 dochterondernemingen en regionale filialen in zowat 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De basis voor de toekomstige groei van de onderneming is haar innovatiekracht. Bosch stelt ongeveer 72,600 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling in 126 locaties wereldwijd, inclusief ongeveer 30,000 softwareontwikkelaars.

De Bosch Groep is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. Er werken wereldwijd ongeveer 403.000 medewerkers (situatie op 31 december 2019). Volgens voorlopige cijfers realiseerde het bedrijf in 2019 een omzet van 77,9 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Smart City, Connected Mobility en Industry 4.0. Ze gebruikt haar knowhow op het vlak van sensortechnologie, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud om aan haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aan te bieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin innovaties aan te reiken voor een geconnecteerd leven. Bosch verbetert de levenskwaliteit wereldwijd met producten en diensten die innovatief zijn en enthousiasmeren. Op die manier biedt de onderneming wereldwijd "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 440 dochterondernemingen en regionale filialen in zowat 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De basis voor de toekomstige groei van de onderneming is haar innovatiekracht. Verdeeld over 125 vestigingen over de hele wereld stelt Bosch ongeveer 72,000 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De bijzondere aandeelhoudersstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 92 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH, een instelling van algemeen nut. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties. De overige aandelen zijn in handen van de familie Bosch en Robert Bosch GmbH.

Meer informatie is te vinden online op www.bosch-press.nl, www.bosch.nl, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, http://www.twitter.com/BoschNederland, www.linkedin.com/company/bosch-the-netherlands/ en YouTube: Bosch the Netherlands

Download persbericht

Ben je nog steeds op zoek naar iets?