Suche

Persbericht #Commercial vehicles
Deel persbericht

Nieuwe accutester BAT 115 van Bosch voor het snel en eenvoudig testen van alle accutypes

BAT 115 Bosch

Gebruiksvriendelijke tester met geïntegreerde printer

  • Compacte accutester voor de werkplaats
  • Eenvoudig testprogramma met nauwkeurige testresultaten
  • Geschikt voor alle accutypes, inclusief AGM en EFB

Bert Van Hauwermeiren >

X

Bosch introduceert de BAT 115, een snelle en betrouwbare accutester voor startaccu’s van 6 en 12 volt, met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het eenvoudige testprogramma belast de accu niet en levert nauwkeurige meetresultaten. Dankzij de geïntegreerde thermische printer kunnen de testresultaten gemakkelijk worden uitgeprint. Naast accudiagnose en weergave van de laadstatus kan de BAT 115 ook worden gebruikt om 12V en 24V start- en oplaadsystemen te controleren. Dit resulteert in een complete systeemtest van de accu, de startmotor en de dynamo. Het veelzijdige toestel is geschikt voor het testen van accu’s van personenauto’s, lichte bedrijfsvoertuigen, motorfietsen en pleziervaartuigen met een koud startvermogen tussen de 40 en 2000 ampère.

Intuïtieve en menugestuurde bediening

De nieuwe accutester van Bosch kan gebruikt worden voor loodzuur-, EFB-, gel-, vlies- en (vlakke of spiraalvormige) AGM-accu’s. De BAT 115 voldoet aan de meeste internationale teststandaarden zoals EN, EN2, DIN, SAE, JEC, JIS en MCA. De menugestuurde bediening met grafisch LCD-display en slechts drie knoppen maakt intuïtief en snel handelen mogelijk. In het keuzemenu is er keuze uit 25 talen, waaronder ook het Nederlands. Voor een vlot mobiel gebruik in de werkplaats is deze nieuwe accutester van amper 1100 gram uitgerust met een stevige behuizing en een testkabel van 1,8 meter. Na gebruik kan de BAT 115 worden opgeborgen in een handige opbergkoffer.

Dit nieuwe model vervolledigt het aanbod accutesters, dat nu bestaat uit de BAT 115 en de BAT 131, en acculaders (BAT 645 en BAT 690) van Bosch. Deze accutesters en -laders voldoen aan de unieke behoeften van zowel personenauto’s, bedrijfsvoertuigen en tweewielers.

Over Bosch

Bosch is sedert 1903 aanwezig in Nederland. De Bosch Groep telt ongeveer 3.050 medewerkers. De belangrijkste productielocaties bevinden zich in Tilburg, Boxtel en Deventer.

De Bosch Groep is een toonaangevende wereldwijde leverancier van technologie en diensten. Er werken wereldwijd ongeveer 421.000 medewerkers (situatie op 31 december 2022). Het bedrijf genereerde in 2022 een omzet van 88,2 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Industry 4.0 en Connected Mobility. Bosch streeft de visie na van duurzame, veilige en inspirerende mobiliteit. Met zijn expertise in sensoren, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud kan het bedrijf haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aanbieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin oplossingen en producten aan te reiken voor een geconnecteerd leven die ofwel artificiële intelligentie (AI) bevatten of met hulp daarvan ontwikkeld of geproduceerd zijn. Bosch verbetert wereldwijd de levenskwaliteit van mensen met innovatieve en inspirerende producten en diensten. Op die manier biedt Bosch "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 470 dochterondernemingen en regionale filialen in zowat 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. Met zijn meer dan 400 vestigingen wereldwijd is de Bosch Groep sinds het eerste kwartaal van 2020 CO2-neutraal. De basis voor de toekomstige groei van het bedrijf is zijn innovatiekracht. Bosch stelt ongeveer 85.500 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling in 136 locaties wereldwijd, waarvan ongeveer 44.000 softwareontwikkelaars.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De ondernemingsstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 94 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH. De overige aandelen zijn in handen van Robert Bosch GmbH en van een vennootschap die eigendom is van de familie Bosch. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties.

Meer informatie is online te vinden op www.bosch-press.nl, bosch.nl, bosch.com, iot.bosch.com, LinkedIn en YouTube: Bosch the Netherlands.

Download persbericht

Ben je nog steeds op zoek naar iets?