Suche

Nieuwe truckaccu van Bosch met AGM-technologie: het antwoord op de specifieke behoeften van langeafstandsverkeer

De krachtigste accu van Bosch voor trucks

  • Minder uitvaltijd dankzij een krachtige energietoevoer, ook bij stilstand
  • Uitzonderlijke deep-cycle-weerstand met een ontladingsdiepte tot 80 procent
  • Lekbestendig, onderhoudsvrij en de hoogste weerstand tegen trillingen dankzij nieuwe AGM-technologie
AGM truckaccu Bosch

In 1922 bracht Bosch zijn eerste accu voor een motorfiets op de markt. In 1927 volgde de eerste accu voor auto’s. En vandaag introduceert het bedrijf de TA AGM, een innovatief en krachtig product, speciaal ontworpen voor trucks.

De moderne trucks die vandaag voor langeafstandsverkeer worden ingezet, zijn uitgerust met tal van comfortfuncties die de arbeidsomstandigheden van de chauffeurs verbeteren. Om ervoor te zorgen dat deze comfortfuncties op een betrouwbare manier van voldoende energie worden voorzien, zelfs bij stilstand, heeft Bosch zijn aanbod accu’s voor trucks uitgebreid met een nieuwe en uitzonderlijk krachtige TA AGM 12-volt-accu. Bosch TA AGM voorziet een groot aantal elektrische verbruikers in trucks op een betrouwbare manier van de nodige energie, zoals bijvoorbeeld de airco, verwarming, magnetron of TV. Deze nieuwe accu voorkomt zo pech en dus ook onnodige uitvaltijd.

Geschikt voor start/stopsystemen, comfortfuncties

De nieuwe TA AGM truckaccu met AGM-technologie werd speciaal ontwikkeld voor veeleisende toepassingen tijdens het langeafstandsverkeer. AGM staat voor Absorbent Glass Mat, een technologie die het accuzuur volledig absorbeert met microglasvezelmatten, waardoor hogere energiehoeveelheden geleverd kunnen worden. Dat maakt de nieuwe accu volledig lek- en onderhoudsvrij. Daarnaast kan de accu, dankzij zijn hoge weerstand tegen trillingen, ook gemakkelijk aan de achterkant van de truck gemonteerd worden.

Met een ontladingsdiepte tot 80 procent, heeft de TA AGM een deep-cycleweerstand die zes keer hoger is dan die van conventionele loodzuuraccu’s. Dit vermindert het aantal storingen veroorzaakt door cyclische belasting. Met een koudestartprestatie van 1200 A (CCA) en een capaciteit van 210 Ah, levert de accu meer dan voldoende energie voor een veilige koude start en voor alle comfortfuncties.

Dankzij de stabiliteit van de microcycli van de AGM-technologie, is de accu ook geschikt voor start/stopsystemen of zeil- en uitrolfuncties, en dat zonder motorondersteuning.

Met de krachtigste TA AGM-accu breidt Bosch zijn aanbod accu’s voor trucks – waaronder T3-, T4-, T5- en TE-accu’s met EFB-technologie – uit met een nieuw en betrouwbaar premiumproduct met de kwaliteit van eerste uitrusting.

Deze accu maakt deel uit van het nieuwe Truck-aanbod van Bosch dat in oktober vorig jaar op de Equip Auto-beurs in Parijs werd gelanceerd. Het volledige aanbod bestaat uit onderdelen, werkplaatsapparatuur en services voor trucks, zoals de diagnoseapparatuur KTS Truck, bougies, ruitenwissers, dieselfilters, Denoxtronic-modules, starters en alternatoren.

Het is ook al de tweede uitbreiding van het aanbod dat Bosch in minder dan een jaar tijd voor truckaccu’s heeft ontwikkeld. In september 2019 werden vier nieuwe benchmarks met EFB-technologie gelanceerd voor trucks om het aanbod van Start&Stop-accu’s te vervolledigen.

Over Bosch

De Bosch Groep is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. Er werken wereldwijd ongeveer 400.000 medewerkers (situatie op 31 december 2019). Het bedrijf realiseerde in 2019 een omzet van 77,7 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Connected Mobility en Industry 4.0. Ze gebruikt haar knowhow op het vlak van sensortechnologie, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud om aan haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aan te bieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin innovaties aan te reiken voor een geconnecteerd leven. Bosch verbetert de levenskwaliteit wereldwijd met producten en diensten die innovatief zijn en enthousiasmeren. Op die manier biedt de onderneming wereldwijd "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 440 dochterondernemingen en regionale filialen in zowat 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De basis voor de toekomstige groei van de onderneming is haar innovatiekracht. Bosch stelt ongeveer 72,600 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling in 126 locaties wereldwijd, inclusief ongeveer 30,000 softwareontwikkelaars.

De Bosch Groep is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. Er werken wereldwijd ongeveer 403.000 medewerkers (situatie op 31 december 2019). Volgens voorlopige cijfers realiseerde het bedrijf in 2019 een omzet van 77,9 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Smart City, Connected Mobility en Industry 4.0. Ze gebruikt haar knowhow op het vlak van sensortechnologie, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud om aan haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aan te bieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin innovaties aan te reiken voor een geconnecteerd leven. Bosch verbetert de levenskwaliteit wereldwijd met producten en diensten die innovatief zijn en enthousiasmeren. Op die manier biedt de onderneming wereldwijd "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 440 dochterondernemingen en regionale filialen in zowat 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De basis voor de toekomstige groei van de onderneming is haar innovatiekracht. Verdeeld over 125 vestigingen over de hele wereld stelt Bosch ongeveer 72,000 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De bijzondere aandeelhoudersstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 92 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH, een instelling van algemeen nut. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties. De overige aandelen zijn in handen van de familie Bosch en Robert Bosch GmbH.

Meer informatie is te vinden online op www.bosch-press.nl, www.bosch.nl, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, http://www.twitter.com/BoschNederland, www.linkedin.com/company/bosch-the-netherlands/ en YouTube: Bosch the Netherlands

Ben je nog steeds op zoek naar iets?