Suche

Bewezen Bosch-werkplaatssoftware aanzienlijk verbeterd: binnen elke seconden geeft de nieuwe online versie ESI[tronic] 2.0 de gevraagde informatie

Leen Van Parys >

Zoeken op tekst en contextmenu’s over onderhoud en reparatie

  • Gebruikers van ESI[tronic] 2.0 ontvangen de nieuwe online versie als gratis upgrade
  • Contextmenu’s tonen alle aanvullende informatie over individuele voertuigcomponenten
  • De module “Experienced Based Repair” (EBR) biedt online Bosch-expertise de klok rond
ESI[tronic] Bosch

De ESI[tronic]-werkplaatssoftware van Bosch maakt al jarenlang deel uit van de standaarduitrusting in vele werkplaatsen. Deze krachtige en bewezen software wordt in de Benelux in één op de twee onafhankelijke werkplaatsen gebruikt. De huidige versie ESI[tronic] 2.0 biedt garagebedrijven een totaalpakket voor een efficiënte en professionele reparatie van bijna alle voertuigen op de Europese markt. Dit totaalpakket bestaat uit diagnosesoftware, reparatie-instructies, onderhouds- en schakelschema’s, en de “Experience Based Repair” (EBR)-module. Omdat het datavolume van ESI[tronic] is toegenomen als gevolg van het groeiend aantal elektronische stuurapparaten en componenten voor comfort- en veiligheidselektronica en moderne rijhulpsystemen, biedt Bosch ESI[tronic] 2.0 nu ook online aan. De online versie kan parallel met de offline versie worden gebruikt. Het zoeken naar componenten wordt door een eenvoudig woordvoorstel vereenvoudigd en geoptimaliseerd. Dankzij het zoeken via vrije tekst worden alle passende documenten snel opgezocht en is de vereiste informatie direct beschikbaar.

Binnen enkele seconden toegang tot alle informatie

Samen met de ESI[tronic]-update 2018/2 krijgen alle gebruikers ook de nieuwe online ESI[tronic] 2.0-versie als gratis upgrade. Via de nieuwe online-button kan met één enkele muisklik tussen de huidige en de nieuwe online versie geschakeld worden. Beide versies – offline en online – kunnen parallel en op hetzelfde apparaat gebruikt worden. Zoals de meeste gebruikers reeds kennen van “Google”, wordt nu ook via ESI[tronic] 2.0 Online directe toegang tot relevante informatie aangeboden door het zoeken via vrije tekst. De zoektermen kunnen bijvoorbeeld specifieke symptomen, een bepaalde foutcode of specifieke voertuigcomponenten bevatten. Zodra de gebruiker de eerste letter van de zoekterm intypt, worden bijpassende zoektermen voorgesteld. Zodra de zoekterm gevonden is, worden de zoekresultaten op basis van hun relevantie weergegeven met korte samenvattingen. Door te klikken op het resultaat, wordt een preview van het gevonden document weergegeven. Door middel van aanvullende zoektermen zoals merk, type motor of component, kunnen de zoekresultaten nog specifieker gefilterd worden. Gebruikers krijgen hierbij zoekresultaten uit de verschillende ESI[tronic]-informatiemodules. Op deze manier kunnen alle vereiste gegevens binnen enkele seconden gevonden worden. Daarnaast bieden de contextmenu’s met betrekking tot individuele voertuigcomponenten ook aanvullende informatie zoals installatiepositie, schakelschema’s of nominale waarden. Bovendien bevat ESI[tronic] 2.0 Online ook de EBR-module, waardoor men altijd toegang heeft tot beproefde oplossingen voor bekende fouten. Via EBR verkrijgt de werkplaats toegang tot meer dan 700.000 reële reparatieoplossingen, die wereldwijd door de Technische Hotline van Bosch en ervaringsdeskundigen werden verzameld en gedocumenteerd. Via de tekstzoekfunctie op basis van foutcode, symptoom of component wordt in enkele seconden een passende reparatieprocedure voor bekende storingen weergegeven. Alle reparatieoplossingen worden eenvoudig en gestructureerd omschreven zodat de voorgestelde oplossing snel kan worden overlopen.

Snel laden zelfs met een lage internetbandbreedte

Door gebruik te maken van intelligente caching-strategieën en snelle servers optimaliseerden de ontwikkelaars van ESI[tronic] de laadtijd zodat de gezochte informatie snel beschikbaar is – zonder enige wachttijd. Documenten worden in een oogwenk geladen. Hierdoor kunnen zelfs gebruikers met een lage internetbandbreedte de online versie op een comfortabele manier gebruiken. Daarnaast biedt de ESI[tronic] 2.0 Online ook een intuïtieve nieuwe versie van de informatietypes: Foutopsporing (SIS), Onderhoudsgegevens (M), Elektrische schema’s van comfortelektronica (P), Technische Servicebulletins (TSB) en Bekende fouten (Experience Based Repair - EBR).

Over Bosch

Bosch is sedert 1903 aanwezig in Nederland. De Bosch Groep telt ongeveer 3.800 medewerkers. De belangrijkste productielocaties bevinden zich in Tilburg, Boxtel, Deventer, Weert en Schiedam.

De Bosch Groep is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. Er werken wereldwijd ongeveer 410.000 medewerkers (situatie op 31 december 2018). Het bedrijf genereerde in 2018 een omzet van 78,5 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor slimme woningen, slimme steden, geconnecteerde mobiliteit en geconnecteerde industrie. Ze gebruikt haar knowhow op het vlak van sensortechnologie, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud om aan haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aan te bieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin innovaties aan te reiken voor een geconnecteerd leven. Bosch verbetert wereldwijd de levenskwaliteit met producten en diensten die innovatief zijn en enthousiasmeren. Op die manier biedt de onderneming wereldwijd "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 460 dochterondernemingen en regionale filialen in zowat 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De basis voor de toekomstige groei van de onderneming is haar innovatiekracht. Verdeeld over 130 vestigingen over de hele wereld stelt Bosch ongeveer 68.700 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De bijzondere aandeelhoudersstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 92 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH, een instelling van algemeen nut. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties. De overige aandelen zijn in handen van de familie Bosch en Robert Bosch GmbH.

Meer informatie is te vinden online op www.bosch.be, www.bosch.nl, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse, https://www.linkedin.com/company/bosch-the-netherlands, https://www.linkedin.com/company/bosch-belgium, www.twitter.com/BoschBelgium, www.twitter.com/BoschNederland

Ben je nog steeds op zoek naar iets?