Suche

Persbericht #Connected mobility
Deel persbericht

KTS 250 van Bosch: all-in-one diagnosetester voor iedere werkplaats

KTS 250

Nu beschikbaar in de Benelux

  • Een nieuwe maatstaf op het gebied van universele diagnosescantools
  • Moderne Android-gebaseerde gebruikersinterface voor hoge gebruiksvriendelijkheid
  • Toekomstbestendig dankzij geïntegreerde DoIP-Ethernetinterface

Leen Van Parys >

Brussel – De nieuwe KTS 250 van Bosch rolt sinds kort van de productieband en is daarom vanaf nu beschikbaar in de Benelux. Deze compacte en robuuste diagnosetester is een nieuwe mijlpaal in de meer dan dertigjarige geschiedenis en expertise van Bosch op gebied van diagnoseapparatuur. Dankzij het compleet nieuwe besturingssysteem combineert de KTS 250 op onnavolgbare wijze de beproefde prestaties van de ESI[tronic]-werkplaatssoftware met een ongezien gebruiksgemak en -snelheid. Hierdoor stelt de nieuwe KTS 250 van Bosch een nieuwe maatstaf op het gebied van universele diagnosescantools. De KTS 250 is de ideale diagnosetester voor een snelle en doelgerichte diagnose, onderhoudswerkzaamheden of een complete voertuigscan. Dat maakt hem uitermate geschikt voor kleinere werkplaatsen, fastfitters, schadeherstelbedrijven en pechhulpbedrijven, voor gebruik aan het onthaal of als extra toestel in grote werkplaatsen.

Automatische voertuigidentificatie via de VIN-code

Van zodra de KTS 250 op het voertuig wordt aangesloten, wordt de VIN-code automatisch uitgelezen en vindt een volautomatische voertuigidentificatie plaats op basis van de meest uitgebreide VIN-database op de markt. De geautomatiseerde en ultrasnelle voertuigscan levert een handig overzicht van de aanwezige foutcodes in de verschillende stuurapparaten. Het verwijderen van de foutcodes gebeurt met één enkele klik. Ook speciale functies en onderhoudstaken zoals service-intervalreset zijn via één druk op het scherm binnen handbereik. Voor oudere voertuigen zijn specifieke OBD-adapterkabels beschikbaar. Via de printfunctie kunnen de resultaten op een printer aangesloten op het werkplaatsnetwerk geprint worden.

Geïntegreerde DoIP Ethernet-interface

De KTS 250 ondersteunt DoIP (Diagnostics over Internet Protocol), de nieuwe Ethernet- gebaseerde diagnose-interface en is daardoor helemaal klaar voor de toekomst. DoIP laat veel hogere overdrachtsnelheden toe. Daarnaast laat de KTS een simultane parallelle communicatie met verschillende stuuurapparaten via verschillende communicatiekanalen toe, wat resulteert in een snellere diagnose van alle stuurapparaten.

Altijd up-to-date

Het bijwerken van de gegevens gebeurt online via een WLAN-verbinding en zonder extra DVD-station of computeraansluiting. De softwareupdates gebeuren automatisch: de KTS 250 controleert – indien verbonden met het internet – of er nieuwe updates beschikbaar zijn en downloadt deze dan automatisch op de achtergrond, terwijl de tester gewoon verder wordt gebruikt. De updatefrequentie is bovendien zeer hoog - gemiddeld om de twee weken is er een update. Hierdoor is de KTS 250 steeds up-to- date en kan hij ook de meest recente voertuigen en systemen diagnosticeren.

Over Bosch

Bosch is sedert 1903 aanwezig in Nederland. De Bosch Groep telt ongeveer 3.000 medewerkers. De belangrijkste productielocaties bevinden zich in Tilburg, Boxtel en Deventer.

De Bosch Groep is een toonaangevende wereldwijde leverancier van technologie en diensten. Er werken wereldwijd ongeveer 429.000 medewerkers (situatie op 31 december 2023). Het bedrijf genereerde in 2023 een omzet van 91,6 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Met haar zakelijke activiteiten streeft het bedrijf ernaar technologie te gebruiken om universele trends zoals automatisering, elektrificatie, digitalisering, connectiviteit en duurzaamheid vorm te geven. In deze context versterkt de brede diversificatie van Bosch over regio's en industrieën haar innovatiekracht en robuustheid. Bosch maakt gebruik van haar bewezen expertise op het gebied van sensortechnologie, software en diensten om klanten oplossingen over verschillende domeinen aan te bieden vanuit één bron. Het past ook haar expertise op het gebied van connectiviteit en kunstmatige intelligentie toe om gebruiksvriendelijke, duurzame producten te ontwikkelen en te produceren. Met "Technologie voor het leven", wil Bosch de kwaliteit van leven verbeteren en natuurlijke hulpbronnen behouden. De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 470 dochterondernemingen en regionale filialen in meer dan 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De innovatieve kracht van Bosch is essentieel voor de verdere ontwikkeling van het bedrijf. Bosch stelt ongeveer 90.000 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling in 136 locaties wereldwijd, waarvan ongeveer 48.000 softwareontwikkelaars.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De ondernemingsstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 94 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH. De overige aandelen zijn in handen van Robert Bosch GmbH en van een vennootschap die eigendom is van de familie Bosch. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Het is belast met de taak om de langdurige voortbestaan van het bedrijf en met name haar financiële onafhankelijkheid te waarborgen - in overeenstemming met de missie die is overgedragen in het testament van de oprichter van het bedrijf, Robert Bosch.

Meer informatie is online te vinden op www.bosch-press.nl, www.bosch.nl, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, Twitter, LinkedIn en YouTube: Bosch the Netherlands.

Download persbericht

Ben je nog steeds op zoek naar iets?