Suche

KTS 250 van Bosch: all-in-one diagnosetester voor iedere werkplaats

Nu beschikbaar in de Benelux

  • Een nieuwe maatstaf op het gebied van universele diagnosescantools
  • Moderne Android-gebaseerde gebruikersinterface voor hoge gebruiksvriendelijkheid
  • Toekomstbestendig dankzij geïntegreerde DoIP-Ethernetinterface
KTS 250

Brussel – De nieuwe KTS 250 van Bosch rolt sinds kort van de productieband en is daarom vanaf nu beschikbaar in de Benelux. Deze compacte en robuuste diagnosetester is een nieuwe mijlpaal in de meer dan dertigjarige geschiedenis en expertise van Bosch op gebied van diagnoseapparatuur. Dankzij het compleet nieuwe besturingssysteem combineert de KTS 250 op onnavolgbare wijze de beproefde prestaties van de ESI[tronic]-werkplaatssoftware met een ongezien gebruiksgemak en -snelheid. Hierdoor stelt de nieuwe KTS 250 van Bosch een nieuwe maatstaf op het gebied van universele diagnosescantools. De KTS 250 is de ideale diagnosetester voor een snelle en doelgerichte diagnose, onderhoudswerkzaamheden of een complete voertuigscan. Dat maakt hem uitermate geschikt voor kleinere werkplaatsen, fastfitters, schadeherstelbedrijven en pechhulpbedrijven, voor gebruik aan het onthaal of als extra toestel in grote werkplaatsen.

Automatische voertuigidentificatie via de VIN-code

Van zodra de KTS 250 op het voertuig wordt aangesloten, wordt de VIN-code automatisch uitgelezen en vindt een volautomatische voertuigidentificatie plaats op basis van de meest uitgebreide VIN-database op de markt. De geautomatiseerde en ultrasnelle voertuigscan levert een handig overzicht van de aanwezige foutcodes in de verschillende stuurapparaten. Het verwijderen van de foutcodes gebeurt met één enkele klik. Ook speciale functies en onderhoudstaken zoals service-intervalreset zijn via één druk op het scherm binnen handbereik. Voor oudere voertuigen zijn specifieke OBD-adapterkabels beschikbaar. Via de printfunctie kunnen de resultaten op een printer aangesloten op het werkplaatsnetwerk geprint worden.

Geïntegreerde DoIP Ethernet-interface

De KTS 250 ondersteunt DoIP (Diagnostics over Internet Protocol), de nieuwe Ethernet- gebaseerde diagnose-interface en is daardoor helemaal klaar voor de toekomst. DoIP laat veel hogere overdrachtsnelheden toe. Daarnaast laat de KTS een simultane parallelle communicatie met verschillende stuuurapparaten via verschillende communicatiekanalen toe, wat resulteert in een snellere diagnose van alle stuurapparaten.

Altijd up-to-date

Het bijwerken van de gegevens gebeurt online via een WLAN-verbinding en zonder extra DVD-station of computeraansluiting. De softwareupdates gebeuren automatisch: de KTS 250 controleert – indien verbonden met het internet – of er nieuwe updates beschikbaar zijn en downloadt deze dan automatisch op de achtergrond, terwijl de tester gewoon verder wordt gebruikt. De updatefrequentie is bovendien zeer hoog - gemiddeld om de twee weken is er een update. Hierdoor is de KTS 250 steeds up-to- date en kan hij ook de meest recente voertuigen en systemen diagnosticeren.

Tags: Automotive Aftermarket, KTS, KTS 30

Over Bosch

Bosch is sedert 1903 aanwezig in Nederland. De Bosch Groep telt ongeveer 3.800 medewerkers. De belangrijkste productielocaties bevinden zich in Tilburg, Boxtel, Deventer, Weert en Schiedam.

De Bosch Groep is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. Er werken wereldwijd ongeveer 410.000 medewerkers (situatie op 31 december 2018). Het bedrijf genereerde in 2018 een omzet van 78,5 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor slimme woningen, slimme steden, geconnecteerde mobiliteit en geconnecteerde industrie. Ze gebruikt haar knowhow op het vlak van sensortechnologie, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud om aan haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aan te bieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin innovaties aan te reiken voor een geconnecteerd leven. Bosch verbetert wereldwijd de levenskwaliteit met producten en diensten die innovatief zijn en enthousiasmeren. Op die manier biedt de onderneming wereldwijd "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 460 dochterondernemingen en regionale filialen in zowat 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De basis voor de toekomstige groei van de onderneming is haar innovatiekracht. Verdeeld over 130 vestigingen over de hele wereld stelt Bosch ongeveer 68.700 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De bijzondere aandeelhoudersstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 92 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH, een instelling van algemeen nut. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties. De overige aandelen zijn in handen van de familie Bosch en Robert Bosch GmbH.

Meer informatie is te vinden online op www.bosch.be, www.bosch.nl, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse, https://www.linkedin.com/company/bosch-the-netherlands, https://www.linkedin.com/company/bosch-belgium, www.twitter.com/BoschBelgium, www.twitter.com/BoschNederland

Ben je nog steeds op zoek naar iets?