Suche

Nieuwe, compacte diagnosetester KTS 250 van Bosch voor mobiele en snelle stuurapparaatdiagnose

Intuïtieve gebruikersinterface en eenvoudige bediening

  • Nieuw ontworpen instapmodel voor eenvoudige stuurapparaatdiagnose
  • Moderne Android-gebaseerde gebruikersinterface voor hoge gebruiksvriendelijkheid
  • Toekomstbestendig dankzij geïntegreerde DoIP-Ethernetinterface
KTS 250

Bosch lanceert een nieuwe diagnosetester, speciaal ontwikkeld voor eenvoudig en mobiel gebruik in de werkplaats. De compacte en robuuste KTS 250 is uitermate geschikt voor kleinere werkplaatsen, fastfitters, schadeherstelbedrijven, pechhulpbedrijven of voor gebruik aan het onthaal van het autobedrijf of als extra toestel in grote werkplaatsen. Deze nieuwe diagnosetester onderscheidt zich door zijn hoge gebruiksvriendelijkheid. Een nieuwe, Android- gebaseerde gebruikersinterface ondersteunt de gebruiker. Uitgerust met de Bosch ESI[tronic]-werkplaatssoftware kan de KTS 250 een complete stuurapparaatdiagnose op bijna elk type personenauto op de markt uitvoeren. De software dekt tot nu toe 150 automerken en is dus even uitgebreid en volledig als de ESI[tronic] 2.0 geïnstalleerd op de grotere diagnosetesters van Bosch. Dankzij de krachtige processor worden de programma’s snel geladen en de diagnoses direct uitgevoerd. Bosch stelt de nieuwe KTS 250 diagnosetester voor op Automechanika 2018 in Frankfurt-am-Main (11-15 september 2018).

Automatische voertuigidentificatie via de VIN-code

Van zodra de KTS 250 op het voertuig wordt aangesloten, wordt de VIN-code automatisch uitgelezen en vindt een automatische voertuigidentificatie plaats op basis van de meest uitgebreide VIN-database op de markt. In een mum van tijd toont het compacte 7-inch aanraakscherm een overzicht van alle stuurapparaten die in het voertuig aanwezig zijn. Dankzij een resolutie van 1024 x 600 pixels worden tekst en afbeeldingen duidelijk en gemakkelijk leesbaar weergegeven. Eenmaal de KTS 250 via de meegeleverde OBD-kabel op het voertuig is aangesloten, is het uitlezen van foutcodes en actuele waarden van stuurapparaten mogelijk. Ook speciale functies en onderhoudstaken zoals service-intervalreset zijn via één druk op het scherm steeds binnen handbereik. Voor oudere voertuigen zijn specifieke OBD-adapterkabels beschikbaar. Via de printfunctie kunnen de resultaten op een printer aangesloten op het werkplaatsnetwerk geprint worden. De geïntegreerde lithium-ionbatterij voorziet het toestel van de nodige stroom. Tijdens het testen wordt de diagnosetester van stroom voorzien via de OBD-connector van het aangesloten voertuig.

DoIP Ethernet-interface al geïntegreerd

Met deze nieuwe tester is de werkplaats klaar voor de toekomst. De KTS 250 ondersteunt DoIP (Diagnostics over Internet Protocol), de nieuwe Ethernet-gebaseerde diagnose-interface. DoIP laat veel hogere overdrachtsnelheden toe. Omdat de moderne interface al een tijdje voor het programmeren van stuurapparaten gebruikt wordt, beroepen steeds meer autofabrikanten zich voor diagnosedoeleinden eveneens op Ethernet. Daarnaast laat de KTS een simultane parallelle communicatie met verschillende stuuurapparaten via verschillende communicatiekanalen toe, wat resulteert in een snellere diagnose van alle stuurapparaten.

Het bijwerken van de gegevens gebeurt online via een WLAN-verbinding en zonder extra DVD-station of computeraansluiting. Met hetzelfde gemak gebeurt ook de licentieaanvraag van de software online. Van zodra de gebruiker de gebruikersnaam en het paswoord ingeeft, is de KTS 250 diagnosetester klaar voor onmiddellijk gebruik.

Tags: Automotive Aftermarket, KTS, KTS 30

Over Bosch

Bosch is sedert 1903 aanwezig in Nederland. De Bosch Groep telt ongeveer 3.800 medewerkers. De belangrijkste productielocaties bevinden zich in Tilburg, Boxtel, Deventer, Weert en Schiedam.

De Bosch Groep is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. Er werken wereldwijd ongeveer 410.000 medewerkers (situatie op 31 december 2018). Volgens voorlopige cijfers realiseerde het bedrijf in 2019 een omzet van 78,5 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor slimme woningen, slimme steden, geconnecteerde mobiliteit en geconnecteerde industrie. Ze gebruikt haar knowhow op het vlak van sensortechnologie, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud om aan haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aan te bieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin innovaties aan te reiken voor een geconnecteerd leven. Bosch verbetert de levenskwaliteit wereldwijd met producten en diensten die innovatief zijn en enthousiast maken. Op die manier biedt de onderneming wereldwijd "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 460 dochterondernemingen en regionale filialen in zowat 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De basis voor de toekomstige groei van de onderneming is haar innovatiekracht. Verdeeld over 130 vestigingen over de hele wereld stelt Bosch ongeveer 68 700 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De bijzondere aandeelhoudersstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 92 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH, een instelling van algemeen nut. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties. De overige aandelen zijn in handen van de familie Bosch en Robert Bosch GmbH.

Meer informatie is te vinden online op www.bosch.be, www.bosch.nl, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse, https://www.linkedin.com/company/bosch-the-netherlands, https://www.linkedin.com/company/bosch-belgium, www.twitter.com/BoschBelgium, www.twitter.com/BoschNederland

Ben je nog steeds op zoek naar iets?