Suche

Persbericht
Deel persbericht

Bosch Secure Truck Parking en TRAVIS Road Services combineren hun boekingsplatformen

parkeerplaatsen vrachtwagens Bosch Secure Truck Parking

Hoogste aantal parkeerplaatsen voor vrachtwagens in Europa

  • Meer parkeerplaatsen voor vrachtwagens in Europa: twee toonaangevende aanbieders van boekingsplatformen bundelen hun parkeeraanbod.
  • Met ongeveer 400 locaties en 15.000 parkeerplaatsen in 14 landen biedt dit partnerschap het grootste aanbod aan parkeerplaatsen in Europa.
  • Alle parkeerplaatsen kunnen via de platformen van beide partners worden geboekt.
  • Eenvoudige boeking en uitgebreide diensten voor transporteurs en chauffeurs.

Frankfurt am Main, Duitsland, en Tilburg, Nederland - De logistieke sector kampt met grote uitdagingen: volgens recente studies is er alleen al in de EU een tekort aan 400.000 veilige parkeerplaatsen voor vrachtwagens. Het gevolg van dit tekort: risicovolle en ongevalgevoelige geparkeerde voertuigen, meer ladingdiefstal, meer verkeer en CO2-uitstoot door de zoektocht naar een parkeerplaats. Daarbij komt nog de druk op chauffeurs om zich aan hun rij- en rusttijden te houden. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, zijn Bosch Secure Truck Parking en TRAVIS Road Services een partnerschap aangegaan tegen het tekort aan parkeerplaatsen voor vrachtwagens in Europa: in een nieuw partnerschap zullen de twee bedrijven hun krachten bundelen en vervoerders het hoogste aantal Europese reserveerbare parkeerplaatsen voor vrachtwagens aanbieden. "Vanaf begin 2023 zullen gebruikers van Bosch Secure Truck Parking en TRAVIS Road Services toegang hebben tot een totaal van 15.000 parkeerplaatsen op ruim 400 locaties in 14 Europese landen, waaronder Nederland, België, Groot-Brittannië, Frankrijk en Polen", verklaart Dr. Jan-Philipp Weers, Hoofd van Bosch Secure Truck Parking.

Gezamenlijke actie tegen gebrek aan parkeerplaatsen

"Samen zetten we een belangrijke stap om de uitdagingen van de logistieke sector aan te pakken", aldus Dennis van Veggel, CEO van TRAVIS Road Services. "Naast de hoge veiligheidsnormen waaraan het merendeel van de 100 Bosch-vestigingen voldoet, is er tevens een goede dekking door de ongeveer 300 parkeerplaatsen van TRAVIS Road Services." De portalen voorzien vrachtvervoerders van parkeerplaatsen in verschillende gebieden, zoals bij truckstops, rangeerterreinen voor vrachtwagens of logistieke centra. Aangezien met deze aanpak, locaties en nieuwe parkeerplaatsen flexibel kunnen worden gekoppeld, belooft dit een verdere, snelle groei van het aantal parkeerplaatsen. Voor bestaande klanten van de twee platformen verandert dit in een ruimer aanbod: transporteurs kunnen alle parkeerplaatsen die zij nodig hebben in real time bekijken en reserveren via het gebruikelijke platform - facturering gebeurt papierloos via periodiek collectieve facturen.

Individuele aanbiedingen blijven behouden

Ongeacht de samenwerking behouden Bosch en TRAVIS hun individuele aanbod op de respectievelijke portalen. Bosch Secure Truck Parking adviseert buiten het platform om over holistische oplossingen voor de transport- en logistiekbranche en ondersteunt transporteurs bij de structurele implementatie van beveiligings- en serviceoplossingen. Afhankelijk van de eisen voldoet Bosch aan Europese veiligheidscertificaten zoals de certificeringen van de Transported Asset Protection Association's (TAPA) of de door de Europese Commissie ontwikkelde EU-parkeernormen. Dit is belangrijk omdat de financiële schade door alleen al ladingdiefstal binnen de Europese Unie wordt geschat op 8,2 miljard euro. Bosch heeft onlangs ook een service geïntroduceerd die expediteurs en chauffeurs indien nodig ondersteuning biedt via een telefonische hotline in heel Europa.

TRAVIS biedt daarentegen de mogelijkheid om andere road services te boeken zoals truck wash, tank cleaning en reparatiediensten. Vervoerders kunnen deze diensten bij ongeveer 1.450 partner locaties in 17 landen gewoon blijven boeken. Ze kunnen hun administratie gemakkelijk vereenvoudigen door slechts één factuur te ontvangen voor verschillende boekingen of diensten die speciale BTW-regels bevat (bv. Verleggingsregeling). De mogelijkheid om road services te betalen en te boeken met tankkaarten blijft ook beschikbaar, wat TRAVIS aanbiedt in samenwerking met partners zoals Shell, DKV of UTA.

Kortom, het partnerschap tussen Bosch en TRAVIS zorgt voor een merkbare toename van het aantal parkeerplaatsen voor vrachtvervoerders, hun chauffeurs en klanten, veelal met hoge veiligheidsnormen. Tegelijkertijd worden de gemeenten langs de grote verkeersassen ontlast van wild geparkeerde vrachtwagens en worden de door hen veroorzaakte verkeers- en ongevallenrisico's geminimaliseerd.

Over Bosch

Bosch is sedert 1903 aanwezig in Nederland. De Bosch Groep telt ongeveer 3.050 medewerkers. De belangrijkste productielocaties bevinden zich in Tilburg, Boxtel en Deventer.

De Bosch Groep is een toonaangevende wereldwijde leverancier van technologie en diensten. Er werken wereldwijd ongeveer 428 000 medewerkers (situatie op 31 december 2023). Volgens de voorlopige cijfers genereerde het bedrijf in 2023 een omzet van 91,6 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Industry 4.0 en Connected Mobility. Bosch streeft de visie na van duurzame, veilige en inspirerende mobiliteit. Met zijn expertise in sensoren, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud kan het bedrijf haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aanbieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin oplossingen en producten aan te reiken voor een geconnecteerd leven die ofwel artificiële intelligentie (AI) bevatten of met hulp daarvan ontwikkeld of geproduceerd zijn. Bosch verbetert wereldwijd de levenskwaliteit van mensen met innovatieve en inspirerende producten en diensten. Op die manier biedt Bosch "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 470 dochterondernemingen en regionale filialen in meer dan 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De basis voor de toekomstige groei van het bedrijf is zijn innovatiekracht. Bosch stelt ongeveer 90 000 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling in 136 locaties wereldwijd, waarvan ongeveer 48.000 softwareontwikkelaars.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De ondernemingsstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 94 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH. De overige aandelen zijn in handen van Robert Bosch GmbH en van een vennootschap die eigendom is van de familie Bosch. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties.

Meer informatie is online te vinden op www.bosch-press.nl, www.bosch.nl, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, Twitter, LinkedIn en YouTube: Bosch the Netherlands.

Download persbericht

Ben je nog steeds op zoek naar iets?