Suche

Persbericht #Mobility Solutions
Deel persbericht

Bosch Car Service doneert eerste speelmodule aan Stichting DaDa

Bosch Car Service autobedrijven kunnen via aankoop speelmodule goede doel steunen

  • Eerst speelmodule uitgereikt aan Adelante Zorggroep in Houthem
  • Speelmodule ontworpen in samenwerking met International Kids Concept (IKC)
  • Bosch Car Service in Nederland en Stichting DaDa werken al vele jaren samen

Bosch Car Service in Nederland draagt al vele jaren een steentje bij aan verschillende projecten van Stichting DaDa. Er wordt daarbij gezocht naar creatieve oplossingen die ziekenzorg in Nederland kindvriendelijker maken.

Begin dit jaar sloegen Bosch Car Service en International Kids Concepts (IKC) de handen in elkaar en ontwierpen een Bosch Car Service speelmodule. De eerste speelmodule werd gedoneerd aan Stichting Dada en werd verloot onder de zorginstellingen in Nederland. Adelante Zorggroep in Houthem kreeg onlangs de eerste speelmodule uitgereikt.

“Onze samenwerking met Stichting DaDa loopt al vele jaren. Met de speelmodules en speelhoek hopen we het verblijf van kinderen in het ziekenhuis aangenamer te maken. De speelmodules zijn prikkelend en uitdagend en zorgen ervoor dat kinderen al spelend even vergeten dat ze in een ziekenhuis zijn. De blije kindergezichtjes in Adelante Zorggroep bevestigen dat onze opzet geslaagd is. Ik hoop dat heel wat Bosch Car Service bedrijven speelmodules of speelhoeken sponsoren en Stichting DaDa steunen,” zegt Michiel Frijters, Concept Manager Bosch Car Service Benelux.

Nauwe samenwerking

Via het loyaliteitsprogramma extra kunnen Bosch Car Service autobedrijven al vele jaren hun gewonnen punten omzetten in een geldelijke bijdrage aan Stichting Dada. Maar Bosch Car Service in Nederland wou meer doen dan enkel een cheque overhandigen. Samen met Stichting DaDa werd nagedacht over creatieve oplossingen. Drie jaar geleden konden Bosch Car Service autobedrijven elektrische mini-autootjes sponsoren. Hiermee kunnen de kinderen zelf naar de operatiekamer of consultatie bij de dokter rijden.

“De actie met de mini-autootjes was een groot succes. We zijn daarom op zoek gegaan naar een nieuwe actie waarbij de Bosch Car Service autobedrijven wederom iets kunnen sponsoren. In dit geval de speelmodules of complete speelhoek,” besluit Frijters.

Video uitreiking speelmodule: https://www.youtube.com/watch?v=YS9-Pom2QNE.

Over Bosch

Bosch is sedert 1903 aanwezig in Nederland. De Bosch Groep telt in Nederland ongeveer 3.000 medewerkers. De belangrijkste productielocaties bevinden zich in Tilburg, Boxtel en Deventer.

De Bosch Groep is een toonaangevende wereldwijde leverancier van technologie en diensten. Er werken wereldwijd ongeveer 429.000 medewerkers (situatie op 31 december 2023). Het bedrijf genereerde in 2023 een omzet van 91,6 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Met zijn zakelijke activiteiten streeft het bedrijf ernaar technologie te gebruiken om universele trends zoals automatisering, elektrificatie, digitalisering, connectiviteit en duurzaamheid vorm te geven. In deze context versterkt de brede diversificatie van Bosch over regio's en industrieën zijn innovatiekracht en robuustheid. Bosch maakt gebruik van zijn bewezen expertise op het gebied van sensortechnologie, software en diensten om klanten oplossingen over verschillende domeinen aan te bieden vanuit één bron. Het past ook zijn expertise op het gebied van connectiviteit en kunstmatige intelligentie toe om gebruiksvriendelijke, duurzame producten te ontwikkelen en te produceren. Met "Technologie voor het leven", wil Bosch de kwaliteit van leven verbeteren en natuurlijke hulpbronnen behouden. De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 470 dochterondernemingen en regionale filialen in meer dan 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De innovatieve kracht van Bosch is essentieel voor de verdere ontwikkeling van het bedrijf. Bosch stelt ongeveer 90.000 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling in 136 locaties wereldwijd, waarvan ongeveer 48.000 softwareontwikkelaars.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De ondernemingsstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 94 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH. De overige aandelen zijn in handen van Robert Bosch GmbH en van een vennootschap die eigendom is van de familie Bosch. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Het is belast met de taak om het langdurig voortbestaan van het bedrijf en met name zijn financiële onafhankelijkheid te waarborgen - in overeenstemming met de missie die is overgedragen in het testament van de oprichter van het bedrijf, Robert Bosch.

Meer informatie is online te vinden op www.bosch-press.nl, www.bosch.nl, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, Twitter, LinkedIn en YouTube: Bosch the Netherlands.

Download persbericht