Suche

Persbericht #Mobility Solutions
Deel persbericht

Bosch Car Service doneert eerste speelmodule aan Stichting DaDa

Bosch Car Service autobedrijven kunnen via aankoop speelmodule goede doel steunen

  • Eerst speelmodule uitgereikt aan Adelante Zorggroep in Houthem
  • Speelmodule ontworpen in samenwerking met International Kids Concept (IKC)
  • Bosch Car Service in Nederland en Stichting DaDa werken al vele jaren samen

Bosch Car Service in Nederland draagt al vele jaren een steentje bij aan verschillende projecten van Stichting DaDa. Er wordt daarbij gezocht naar creatieve oplossingen die ziekenzorg in Nederland kindvriendelijker maken.

Begin dit jaar sloegen Bosch Car Service en International Kids Concepts (IKC) de handen in elkaar en ontwierpen een Bosch Car Service speelmodule. De eerste speelmodule werd gedoneerd aan Stichting Dada en werd verloot onder de zorginstellingen in Nederland. Adelante Zorggroep in Houthem kreeg onlangs de eerste speelmodule uitgereikt.

“Onze samenwerking met Stichting DaDa loopt al vele jaren. Met de speelmodules en speelhoek hopen we het verblijf van kinderen in het ziekenhuis aangenamer te maken. De speelmodules zijn prikkelend en uitdagend en zorgen ervoor dat kinderen al spelend even vergeten dat ze in een ziekenhuis zijn. De blije kindergezichtjes in Adelante Zorggroep bevestigen dat onze opzet geslaagd is. Ik hoop dat heel wat Bosch Car Service bedrijven speelmodules of speelhoeken sponsoren en Stichting DaDa steunen,” zegt Michiel Frijters, Concept Manager Bosch Car Service Benelux.

Nauwe samenwerking

Via het loyaliteitsprogramma extra kunnen Bosch Car Service autobedrijven al vele jaren hun gewonnen punten omzetten in een geldelijke bijdrage aan Stichting Dada. Maar Bosch Car Service in Nederland wou meer doen dan enkel een cheque overhandigen. Samen met Stichting DaDa werd nagedacht over creatieve oplossingen. Drie jaar geleden konden Bosch Car Service autobedrijven elektrische mini-autootjes sponsoren. Hiermee kunnen de kinderen zelf naar de operatiekamer of consultatie bij de dokter rijden.

“De actie met de mini-autootjes was een groot succes. We zijn daarom op zoek gegaan naar een nieuwe actie waarbij de Bosch Car Service autobedrijven wederom iets kunnen sponsoren. In dit geval de speelmodules of complete speelhoek,” besluit Frijters.

Video uitreiking speelmodule: https://www.youtube.com/watch?v=YS9-Pom2QNE.

Over Bosch

Bosch is sedert 1903 aanwezig in Nederland. De Bosch Groep telt ongeveer 3.250 medewerkers. De belangrijkste productielocaties bevinden zich in Tilburg, Boxtel en Deventer.

De Bosch Groep is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. Er werken wereldwijd ongeveer 402.600 medewerkers (situatie op 31 december 2021). Het bedrijf genereerde in 2021 een omzet van 78,7 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Industry 4.0 en Connected Mobility. Bosch streeft de visie na van duurzame, veilige en inspirerende mobiliteit. Met zijn expertise in sensoren, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud kan het bedrijf haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aanbieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin oplossingen en producten aan te reiken voor een geconnecteerd leven die ofwel artificiële intelligentie (AI) bevatten of met hulp daarvan ontwikkeld of geproduceerd zijn. Bosch verbetert wereldwijd de levenskwaliteit van mensen met innovatieve en inspirerende producten en diensten. Op die manier biedt Bosch "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 440 dochterondernemingen en regionale filialen in zowat 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. Met zijn meer dan 400 vestigingen wereldwijd is de Bosch Groep sinds het eerste kwartaal van 2020 CO2-neutraal. De basis voor de toekomstige groei van het bedrijf is zijn innovatiekracht. Bosch stelt ongeveer 76.100 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling in 128 locaties wereldwijd, waarvan meer dan 38.000 softwareontwikkelaars.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De ondernemingsstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 94 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH. De overige aandelen zijn in handen van de familie Bosch en Robert Bosch GmbH. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties.

Meer informatie is online te vinden op www.bosch-press.nl, bosch.nl, bosch.com, iot.bosch.com, LinkedIn en YouTube: Bosch the Netherlands.

Download persbericht

Ben je nog steeds op zoek naar iets?