Suche

Persbericht #Mobility Solutions
Deel persbericht

Equip Auto 2022: Bosch toont zijn visie op de mobiliteit van morgen in Hal 1, stand M065

Nieuwe uitrusting, software, onderdelen en diensten voor alle types aandrijvingen

  • Werkplaatsapparatuur, onderdelen en diensten: Bosch Aftermarket stelt tijdens editie 2022 van de beurs heel wat nieuwigheden en ontwikkelingen voor
  • De garage van de toekomst is geconnecteerd
  • Bosch Car Service: ‘Wij doen alles voor uw auto’

Equip Auto loopt van 18 tot 22 oktober in Paris Expo Porte de Versailles. De beurs is een echte must voor onderhouds- en reparatieprofessionals in alle voertuigsegmenten en heeft telkens weer een klare kijk op de uitdagingen van de Aftermarket.

Bosch neemt ook dit jaar deel, met een stand van 400 m2 in Hal 1. Equipment, innovaties, accessoires, oplossingen, diensten, netwerken, klantenprogramma’s: ontdek het volledige aanbod van Bosch Automotive Aftermarket in een omgeving die al een voorproefje geeft van de garage van de toekomst en de weg opent naar de mobiliteit van morgen.

Bosch Automotive Aftermarket stelt van 18 tot 22 oktober 2022 een waaier aan innovaties en nieuwigheden voor, met nieuwe test- en diagnosetools die dankzij geavanceerde meettechnieken tests mogelijk maken die voldoen aan de recentste wettelijke vereisten.

Innovatie

Multifunctionele laadkabel voor alle elektrische voertuigen

Voor bestuurders van elektrische auto’s en plug-inhybrides is het een bekend probleem: er moeten twee verschillende kabels in de kofferbak liggen om zowel aan huishoudelijke stopcontacten van 230V te kunnen laden als aan een oplaadpunt onderweg. Klassieke laadkabels voor gewone stopcontacten worden geleverd met een zware en logge controlebox. De nieuwe laadkabel van Bosch is geschikt om zowel via een huishoudelijk stopcontact te laden (als er geen wallbox is) als via een laadpunt onderweg. Omdat Bosch de besturings- en veiligheidstechnologie ingebouwd heeft in de stekkers van de laadkabel, is er geen extra controlebox nodig. Dat vermindert het gewicht van de kabel met 40 procent. De laadkabel voor plug-inhybride en elektrische auto’s vervolledigt het portfolio van Bosch voor elektromobiliteit.

Werkplaatsapparatuur

Nauwkeurig en efficiënt kalibreren van rijhulpsystemen

Bosch ontwikkelde de DAS 3000 voor de exacte afstelling en kalibratie van de sensoren en camerasystemen die moderne rijhulpsystemen op voertuigen van verschillende merken ondersteunen. Het apparaat maakt een nauwkeurige kalibratie van rijhulpsystemen na service- en reparatiewerken mogelijk. Het meest tijdrovende en delicate proces van de ADAS-kalibratie is het positioneren van het kalibratiebord, waarbij het kalibratieapparaat precies en correct wordt uitgelijnd met het voertuig volgens de specificaties van de fabrikant.

De computergestuurde software van de DAS 3000 verkort de benodigde tijd met meer dan 50 procent vergeleken met de conventionele meet- en opstellingsmethoden. De positioneringssoftware berekent snel de exacte locatie van het kalibratiebord volgens de vereisten van de fabrikant, en staat in voor het kalibratieproces, in alle veiligheid voor de medewerker. Na de juiste positionering kan een positioneringsverslag worden aangemaakt dat het elektronische kalibratieverslag aanvult.

Bosch integreert Tesla en de toegang tot beveiligde diagnosefuncties van Ford en Porsche in de ESI[tronic]-diagnosesoftware

Voor onafhankelijke multimerkgarages zorgen de regelmatige updates van de Bosch ESI[tronic] 2.0 Online-diagnosesoftware ervoor dat ook de nieuwste voertuigmodellen efficiënt en betrouwbaar kunnen worden onderhouden en gerepareerd. Met Secure Diagnostics Acces (SDA) heeft Bosch een gestandardiseerde oplossing ontwikkeld waarmee de beveiligde diagnosegegevens van verschillende autofabrikanten rechtstreeks vanuit ESI[tronic] 2.0 Online toegankelijk zijn. Dit betekent dat werkplaatsen nu ook hun Bosch-diagnosesoftware en -licentie kunnen gebruiken om toegang te krijgen tot de beschermde gegevens van Ford en Porsche, ongeacht of er lokaal oplossingen van autofabrikanten beschikbaar zijn. Ze kunnen dan werkzaamheden uitvoeren aan bijvoorbeeld rijhulpsystemen. Eerder was het al mogelijk om Bosch SDA te gebruiken voor probleemloze toegang tot voertuigen van Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Abarth, Chrysler, Jeep, Dodge/RAM., Mercedes-Benz, Volkswagen, Audi, Cupra, Seat en Skoda.

Sinds augustus kunnen ESI[tronic]-gebruikers ook service en diagnose stellen aan Tesla-voertuigen. Na de laatste ESI[tronic]-update kan men met de Bosch KTS-diagnoseapparatuur via de OBD-stekker diagnose stellen aan de Tesla S- en X-modellen.

Remote Diagnostic

Voor de programma’s en functies die niet in de universele diagnosetoestellen geïntegreerd zijn of nog op de sites van de fabrikanten worden gehost, heeft Bosch de Remote Diagnostic Service (ReDi) gelanceerd. Tot het einde van het jaar gaat het om een livetestversie om de komende commercialisering voor te bereiden.

Dankzij de KTS- en ESI[tronic]-interface kunnen de technici in de garage samenwerken met de experts van Bosch. Dat gebeurt op afspraak en op afstand.

De technicus sluit de interface op het voertuig aan en verzekert de voeding en de internetverbinding. Vervolgens voert de technische specialist van Bosch de gevraagde taak op afstand uit.

Zo verloopt de kalibratie of herprogrammering van een stuurapparaat of de update van componenten snel, zonder verplaatsing, zonder administratieve voorbereidingen en exact volgens de aanvraag en de wensen van de fabrikant, wat het dagelijkse werk van de medewerkers heel wat eenvoudiger maakt.

Robuuste en handzame tablet-pc voor mobiel gebruik in de werkplaats

De nieuwe diagnosecomputer DCU 120 biedt verbeterde functies en verbeterde technologie. Het grote 11,6-inch scherm en capacitief touchscreen maakt de nieuwe tablet-pc uiterst gebruiksvriendelijk. Een lichte vingerdruk is voldoende om het touchscreen te bedienen. Bovendien maakt de hoogwaardige weergave van het grote full-HD-scherm het gemakkelijk om de Bosch-werkplaatssoftware af te lezen. De krachtige microprocessor zorgt ervoor dat alle Bosch-softwarepakketten zoals ESI[tronic], de software voor het testen en diagnosticeren van rijhulpsystemen of connected repair, voertuigsysteemanalyse en emissieanalyse betrouwbaar werken. De DCU 120 kan ook de PassThru-functies aan waarmee werkplaatsen software-updates of diagnoseprogramma’s van autofabrikanten kunnen ophalen. Dit maakt de nieuwe tablet-pc klaar voor toekomstige werkplaatstoepassingen en -systemen. Met ongeveer vijf uur is de batterijduur van de DCU 120 twee keer zo lang als die van zijn voorganger. Samen met een robuust ontwerp tot beschermingsgraad IP65 is dit Bosch-apparaat uitstekend geschikt voor gebruik in de werkplaats.

Efficiënt testen van common-railinjectoren

Door nieuwe emissienormen wordt het nauwkeurig testen van de common-railinjectoren die in moderne dieselmotoren zijn ingebouwd steeds belangrijker. De nieuwe DCI 200 common-railinjectortestbank van Bosch kan nauwkeurig en betrouwbaar common-railinjectoren van personenauto’s en bedrijfsvoertuigen testen. Dankzij een nieuw meetsysteem kan de DCI 200 ook gebruikt worden voor het testen van injectoren die zijn uitgerust met de nieuwste injectiecontrolesystemen, zoals klepsluitingscontrole en naaldsluitingscontrole. Naast de moderne meettechniek beschikt de DCI over efficiënte en ergonomische workflows en een intuïtief bedieningsconcept. Het testen van een injector duurt minder dan 15 minuten.

Universele bandendruksensoren

QUICK FIT, de nieuwe universele bandenspanningssensor, is geschikt voor meer dan 90% van de voertuigen in de EU, dankzij één enkele sensor en vier versies van op de markt beschikbare ventielen. Zo kunnen verdelers en garages een heel groot deel van de voertuigenmarkt bedienen en hoeven ze slechts vier soorten onderdelen in voorraad te hebben om defecte TPMS-sensoren te vervangen. Voor de programmering van de QUICK FIT-sensoren raadt Bosch zijn nieuwe programmeringstool TPA 300 aan, die specifiek ontwikkeld is voor een snelle en eenvoudige configuratie van de specifieke universele sensor op het voertuig in kwestie. Dankzij software die regelmatig wordt bijgewerkt voor zowel de functies van het apparaat als de voertuig- en sensordatabank, zijn garages met TPA 300 altijd up-to-date.

BAT 6120-acculader

De BAT 6120 is een professionele en evolutieve twee-in-eenoplossing voor batterijondersteuning. De nieuwe tool werkt als een slimme en snelle lader voor 12V loodzuur- en lithiumbatterijen of als continue stroomvoorziening tot 120 A.

Dankzij de mogelijkheid om de laadspecificaties te updaten via USB, is de garage altijd klaar voor de nieuwste batterijtechnologie. De BAT 6120 past perfect onder een auto in de showroom of in de werkplaats, maar kan ook aan de muur worden gemonteerd. Zijn flexibele werking speelt in op de behoeften van moderne garages, terwijl het grote LCD-kleurenscherm met achtergrondverlichting en de 4 knoppen borg staan voor een intuïtief en gemakkelijk gebruik.

Onderdelen

FILTER+pro interieurfilter voor frisse en schone lucht in het voertuig

Met zijn uitgebreide portfolio van interieurfilters voor de aftermarket, van standaardfilters tot koolstoffilters tot de nieuw ontwikkelde FILTER+pro dekt Bosch nu 96 procent van alle voertuigen in Europa. Voor elektrische en hybride voertuigen is de marktdekking ook erg hoog, namelijk 93 procent. Bosch heeft verdere significante verbeteringen aangebracht aan zijn beproefde FILTER+. De nieuwe FILTER+pro, die eind 2023 zijn voorganger in het assortiment zal vervangen, bestrijdt niet alleen allergenen, pollen, fijnstof, schadelijke dampen en bacteriën, maar ook virussen en schimmels. De interieurfilters zorgen niet alleen voor schone lucht in het voertuig en dus voor minder allergische reacties, maar verminderen ook het beslaan van de ruiten en minimaliseren afzettingen aan de binnenkant van de voorruit die kunnen leiden tot verblinding.

Het Bosch Car Service-netwerk

Bosch Car Service

‘Wij doen alles voor uw auto’: dat is de belofte van Bosch Car Service. Dit netwerk van onafhankelijke garages staat in voor de verkoop, het onderhoud en de reparatie van alle voertuigen, ongeacht merk, ouderdom of aandrijving. Onze garages volgen het bestek van de fabrikant op de voet, zodat automobilisten hun voertuig vanaf de aankoop kunnen laten onderhouden zonder de fabrieksgarantie te verliezen.

Vakmanschap, een rijke expertise en het gebruik van onderdelen van topkwaliteit zijn het geheim van het succes van Bosch Car Service. Bosch Car Service - Met Bosch Car Service blijft u in controle | Bosch Car Service.

Tijdens heel de beurs verwelkomen de teams de leden in een eigen corner om hen alle tools, uitrusting en diensten van Bosch te laten ontdekken en de in 2023 geplande acties voor te stellen.

Bosch heet u van harte welkom op zijn stand in Hal 1 nr. M065.

Over Bosch

Bosch is sedert 1903 aanwezig in Nederland. De Bosch Groep telt ongeveer 3.050 medewerkers. De belangrijkste productielocaties bevinden zich in Tilburg, Boxtel en Deventer.

De Bosch Groep is een toonaangevende wereldwijde leverancier van technologie en diensten. Er werken wereldwijd ongeveer 428 000 medewerkers (situatie op 31 december 2023). Volgens de voorlopige cijfers genereerde het bedrijf in 2023 een omzet van 91,6 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Industry 4.0 en Connected Mobility. Bosch streeft de visie na van duurzame, veilige en inspirerende mobiliteit. Met zijn expertise in sensoren, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud kan het bedrijf haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aanbieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin oplossingen en producten aan te reiken voor een geconnecteerd leven die ofwel artificiële intelligentie (AI) bevatten of met hulp daarvan ontwikkeld of geproduceerd zijn. Bosch verbetert wereldwijd de levenskwaliteit van mensen met innovatieve en inspirerende producten en diensten. Op die manier biedt Bosch "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 470 dochterondernemingen en regionale filialen in meer dan 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De basis voor de toekomstige groei van het bedrijf is zijn innovatiekracht. Bosch stelt ongeveer 90 000 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling in 136 locaties wereldwijd, waarvan ongeveer 48.000 softwareontwikkelaars.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De ondernemingsstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 94 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH. De overige aandelen zijn in handen van Robert Bosch GmbH en van een vennootschap die eigendom is van de familie Bosch. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties.

Meer informatie is online te vinden op www.bosch-press.nl, www.bosch.nl, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, Twitter, LinkedIn en YouTube: Bosch the Netherlands.

Download persbericht

Ben je nog steeds op zoek naar iets?