Suche

Persbericht #Bosch Groep
Deel persbericht

Bosch Car Service: één jaar service franchiseorganisatie

Sterke samenwerking met Bosch Car Service Franchiseraad

  • Bijna alle Bosch Car Service-autobedrijven hebben franchiseovereenkomst getekend
  • Bosch Car Service Franchiseraad speelt belangrijke rol als spreekbuis voor het hele netwerk
  • Verdere focus op groei en toekomst

Bosch Car Service in Nederland is getransformeerd tot een service franchiseorganisatie. Het afgelopen jaar hebben bijna alle Bosch Car Service-autobedrijven de nieuwe Europese Bosch Car Service Overeenkomst ondertekend. Dit betekent dat elk Bosch Car Service-bedrijf nu officieel franchisenemer is, dat een hoogwaardige service en dienstverlening aan zijn klanten biedt, ondersteund door een breed scala aan producten en diensten van Bosch.

Michiel Frijters, Concept Manager Bosch Car Service Benelux blikt tevreden terug: “Ik ben trots op hoe we het afgelopen jaar hebben aangepakt. Dankzij het professionele advies van de Bosch Car Service Franchiseraad hebben we concrete stappen gezet en verbeteringen doorgevoerd. De nadruk op dialoog en samenwerking heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen."

Sterke basis voor de overstap naar franchiseorganisatie

In samenwerking met de externe Franchise Support Groep is een uitgebreid plan van aanpak opgesteld om de overgang van Bosch Car Service naar een franchiseorganisatie in goede banen te leiden. “De overgang was een uitgelezen kans om de kracht van de organisatie te benadrukken,” vertellen Peta Klaassen en Arie Uyttenbroek van de Franchise Support Groep. “Veel kwaliteits- en beleidsvoorwaarden waren al op orde. Voor ons stond centraal dat alle franchisenemers betrokken worden en er een open communicatiestroom is, waarin iedereen zijn mening kan delen, er naar elkaar geluisterd wordt en actie wordt ondernomen." De Franchise Support Groep vervult een sleutelrol als onafhankelijke voorzitter van de vergaderingen tussen Bosch Car Service en de Franchiseraad voor. “We stellen de agenda op, maken notulen en houden toezicht op de voortgang. De belangrijkste rol is voor de Franchiseraad.”

De rol van de Bosch Car Service Franchiseraad

Als franchisegever biedt Bosch uitgebreide commerciële en technische ondersteuning om de franchiseformule succesvol te maken. De Franchiseraad, die bestaat uit vijf Bosch Car Service-ondernemers, vertegenwoordigt de belangen van de aangesloten bedrijven. Minimaal drie keer per jaar evalueren zij samen met Bosch het concept en bespreken zij manieren om de samenwerking verder te optimaliseren.

“Als Franchiseraad zorgen wij voor de communicatie met Bosch, brengen wij de mening van onze leden over en zoeken we naar een evenwicht in de verschillende ideeën en standpunten,” zegt Jan Evers, eigenaar van Bosch Car Service Autobedrijf Evers en voorzitter van de Bosch Car Service Franchiseraad. “Afgelopen jaar hebben we gewerkt aan een duidelijke aanpak en het opzetten van een goede structuur. Toch hebben we al mooie resultaten behaald, zoals de samenwerking met WESP en onze feedback op de voorgestelde marketingcampagnes en de inzet van communicatiekanalen. Op dit moment richten we ons op het uitbreiden van het trainingsprogramma, met name door het introduceren van nieuwe trainingen.”

Daarnaast komen in de Franchiseraad ook bredere onderwerpen aan bod, zoals het personeelstekort in de sector. Bosch Car Service verkent manieren om nieuwe medewerkers te werven, bijvoorbeeld via informatiepakketten voor scholen en aanwezigheid op jobbeurzen. Ook wordt gekeken naar nieuwe partners en samenwerkingsverbanden die waardevol zijn voor het netwerk.

Focus op de toekomst

‘We willen volgend jaar nog meer inzetten op dialoog en de positionering van Bosch Car Service als het leidende netwerk in technische kennis, digitale fitheid, kwaliteit, partnerships en service,” zegt Frijters. “Ik doe dan ook een warme oproep aan alle Bosch Car Service-bedrijven om input te blijven delen met de leden van de Franchiseraad. Zij zijn de spreekbuis voor het hele netwerk en samen kunnen we verder groeien.”

Jan Evers sluit zich hierbij aan: “Om goede resultaten te behalen, hebben wij de input van onze leden nodig. Zij kunnen altijd bij ons terecht met hun vragen, mening en suggesties. Samen maken we van Bosch Car Service een sterk en toekomstbestendig concept.”

Over Bosch

Bosch is sedert 1903 aanwezig in Nederland. De Bosch Groep telt in Nederland ongeveer 3.000 medewerkers. De belangrijkste productielocaties bevinden zich in Tilburg, Boxtel en Deventer.

De Bosch Groep is een toonaangevende wereldwijde leverancier van technologie en diensten. Er werken wereldwijd ongeveer 429.000 medewerkers (situatie op 31 december 2023). Het bedrijf genereerde in 2023 een omzet van 91,6 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Met zijn zakelijke activiteiten streeft het bedrijf ernaar technologie te gebruiken om universele trends zoals automatisering, elektrificatie, digitalisering, connectiviteit en duurzaamheid vorm te geven. In deze context versterkt de brede diversificatie van Bosch over regio's en industrieën zijn innovatiekracht en robuustheid. Bosch maakt gebruik van zijn bewezen expertise op het gebied van sensortechnologie, software en diensten om klanten oplossingen over verschillende domeinen aan te bieden vanuit één bron. Het past ook zijn expertise op het gebied van connectiviteit en kunstmatige intelligentie toe om gebruiksvriendelijke, duurzame producten te ontwikkelen en te produceren. Met "Technologie voor het leven", wil Bosch de kwaliteit van leven verbeteren en natuurlijke hulpbronnen behouden. De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 470 dochterondernemingen en regionale filialen in meer dan 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De innovatieve kracht van Bosch is essentieel voor de verdere ontwikkeling van het bedrijf. Bosch stelt ongeveer 90.000 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling in 136 locaties wereldwijd, waarvan ongeveer 48.000 softwareontwikkelaars.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De ondernemingsstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 94 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH. De overige aandelen zijn in handen van Robert Bosch GmbH en van een vennootschap die eigendom is van de familie Bosch. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Het is belast met de taak om het langdurig voortbestaan van het bedrijf en met name zijn financiële onafhankelijkheid te waarborgen - in overeenstemming met de missie die is overgedragen in het testament van de oprichter van het bedrijf, Robert Bosch.

Meer informatie is online te vinden op www.bosch-press.nl, www.bosch.nl, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.twitter.com/BoschNederland, www.linkedin.com/company/bosch-the-netherlands/ en YouTube: Bosch the Netherlands.

Download persbericht