Suche

Persbericht #Mobility Solutions
Deel persbericht

Bosch start vakinhoudelijke EV-trainingen voor Bosch Car Service en AutoCrew in Nederland

Bosch leidt autobedrijven op tot volwaardige EV-professional

  • Naast technische trainingen op het gebied van EV nu ook vakinhoudelijke trainingen
  • Deelnemers pilotgroep zijn geslaagd en krijgen certificaat uitgereikt
  • Verdere uitrol van de trainingen in eerste kwartaal 2022
  • In samenwerking met EV-Academy en EV-Kenniscentrum

Bosch biedt de AutoCrew- en Bosch Car Service-leden in Nederland diverse technische EV-trainingen. Al bijna 700 monteurs hebben de training ‘Veilig werken aan e-voertuigen’ gevolgd. Om het aanbod compleet te maken is het binnenkort ook mogelijk om vakinhoudelijke trainingen te volgen op dit gebied. De pilotgroep is begin september gestart en neemt vandaag het certificaat in ontvangst. De verdere uitrol van de trainingen voor de rest van het netwerk vindt plaats in het eerste kwartaal van 2021. Meer toelichting zal worden gegeven tijdens een groots EV-event op 15 en 17 februari 2022.

“Naast de technische EV-trainingen bieden we nu ook vakinhoudelijke EV-trainingen aan. Ik ben trots op het feit dat we een compleet pakket aan EVopleidingen aanbieden aan de autobedrijven. Het wagenpark verandert, en de klant ook. Dankzij deze trainingen zijn de autobedrijven voorbereid op deze veranderingen in de markt” zegt Michiel Frijters, Concept Manager Bosch Car Service Benelux.

Voorop blijven in de EV-transitie

Om als autobedrijf optimaal te presteren in de energietransitie is het van belang dat de medewerkers kennis hebben van alle zaken rondom EV. De vakinhoudelijke trainingen bevatten alle benodigde informatie om een waardige EV-gesprekspartner te worden voor de klant. Daarnaast bieden de trainingen meer inzicht in de verdienmodellen.

Het opleidingstraject bestaat uit drie verschillende trainingen. In de eerste training raakt de deelnemer onder andere bekend met basisbegrippen, aandrijftechnieken en de belangrijkste zaken rondom fiscaliteit en belastingen. De tweede training bevat uitgebreide informatie over het laden, laadinfrastructuur, techniek, ondersteunende zaken, bedrijfswagens en veiligheid. Na het volgen van de derde training, waarbij nadruk wordt gelegd op de mobiliteit van de toekomst, is het autobedrijf een volwaardig EV-gesprekspartner voor zijn klanten. Of zoals een deelnemer het verwoordt: “Door de training word je uitgedaagd om je ogen te openen voor de toekomst”. Na deelname aan de training ontvangt het autobedrijf een EV-certificaat.

Bosch EV-event in februari 2022

Nederland wordt internationaal gezien als een grote speler op het gebied van elektrische mobiliteit. Met een marktaandeel van 3,84 procent (batterij-elektrische en plug-in hybride elektrische auto’s) behoort Nederland tot de top vijf van de wereld*. Ook eigenaars van een EV komen bij de AutoCrew- en Bosch Car Service-autobedrijven aankloppen. “We krijgen van onze leden steeds meer vragen over EV’s en nieuwe technologie. We willen ons netwerk ondersteunen met onze expertise, met nieuwe trainingen en met de vereiste equipment. In februari stellen we ons EV-aanbod op gebied van trainingen, producten en service uitgebreid voor aan ons netwerk,” zegt Frijters.

*Bron: www.rvo.nl

Over Bosch

Bosch is sedert 1903 aanwezig in Nederland. De Bosch Groep telt ongeveer 3.250 medewerkers. De belangrijkste productielocaties bevinden zich in Tilburg, Boxtel en Deventer.

De Bosch Groep is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. Er werken wereldwijd ongeveer 402.600 medewerkers (situatie op 31 december 2021). Het bedrijf genereerde in 2021 een omzet van 78,7 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Industry 4.0 en Connected Mobility. Bosch streeft de visie na van duurzame, veilige en inspirerende mobiliteit. Met zijn expertise in sensoren, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud kan het bedrijf haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aanbieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin oplossingen en producten aan te reiken voor een geconnecteerd leven die ofwel artificiële intelligentie (AI) bevatten of met hulp daarvan ontwikkeld of geproduceerd zijn. Bosch verbetert wereldwijd de levenskwaliteit van mensen met innovatieve en inspirerende producten en diensten. Op die manier biedt Bosch "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 440 dochterondernemingen en regionale filialen in zowat 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. Met zijn meer dan 400 vestigingen wereldwijd is de Bosch Groep sinds het eerste kwartaal van 2020 CO2-neutraal. De basis voor de toekomstige groei van het bedrijf is zijn innovatiekracht. Bosch stelt ongeveer 76.100 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling in 128 locaties wereldwijd, waarvan meer dan 38.000 softwareontwikkelaars.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De ondernemingsstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 94 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH. De overige aandelen zijn in handen van de familie Bosch en Robert Bosch GmbH. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties.

Meer informatie is online te vinden op www.bosch-press.nl, bosch.nl, bosch.com, iot.bosch.com, LinkedIn en YouTube: Bosch the Netherlands.

Download persbericht

Ben je nog steeds op zoek naar iets?