Suche

Persbericht #Mobility Solutions
Deel persbericht

Bosch start vakinhoudelijke EV-trainingen voor Bosch Car Service en AutoCrew in Nederland

Bosch leidt autobedrijven op tot volwaardige EV-professional

  • Naast technische trainingen op het gebied van EV nu ook vakinhoudelijke trainingen
  • Deelnemers pilotgroep zijn geslaagd en krijgen certificaat uitgereikt
  • Verdere uitrol van de trainingen in eerste kwartaal 2022
  • In samenwerking met EV-Academy en EV-Kenniscentrum

Bosch biedt de AutoCrew- en Bosch Car Service-leden in Nederland diverse technische EV-trainingen. Al bijna 700 monteurs hebben de training ‘Veilig werken aan e-voertuigen’ gevolgd. Om het aanbod compleet te maken is het binnenkort ook mogelijk om vakinhoudelijke trainingen te volgen op dit gebied. De pilotgroep is begin september gestart en neemt vandaag het certificaat in ontvangst. De verdere uitrol van de trainingen voor de rest van het netwerk vindt plaats in het eerste kwartaal van 2021. Meer toelichting zal worden gegeven tijdens een groots EV-event op 15 en 17 februari 2022.

“Naast de technische EV-trainingen bieden we nu ook vakinhoudelijke EV-trainingen aan. Ik ben trots op het feit dat we een compleet pakket aan EVopleidingen aanbieden aan de autobedrijven. Het wagenpark verandert, en de klant ook. Dankzij deze trainingen zijn de autobedrijven voorbereid op deze veranderingen in de markt” zegt Michiel Frijters, Concept Manager Bosch Car Service Benelux.

Voorop blijven in de EV-transitie

Om als autobedrijf optimaal te presteren in de energietransitie is het van belang dat de medewerkers kennis hebben van alle zaken rondom EV. De vakinhoudelijke trainingen bevatten alle benodigde informatie om een waardige EV-gesprekspartner te worden voor de klant. Daarnaast bieden de trainingen meer inzicht in de verdienmodellen.

Het opleidingstraject bestaat uit drie verschillende trainingen. In de eerste training raakt de deelnemer onder andere bekend met basisbegrippen, aandrijftechnieken en de belangrijkste zaken rondom fiscaliteit en belastingen. De tweede training bevat uitgebreide informatie over het laden, laadinfrastructuur, techniek, ondersteunende zaken, bedrijfswagens en veiligheid. Na het volgen van de derde training, waarbij nadruk wordt gelegd op de mobiliteit van de toekomst, is het autobedrijf een volwaardig EV-gesprekspartner voor zijn klanten. Of zoals een deelnemer het verwoordt: “Door de training word je uitgedaagd om je ogen te openen voor de toekomst”. Na deelname aan de training ontvangt het autobedrijf een EV-certificaat.

Bosch EV-event in februari 2022

Nederland wordt internationaal gezien als een grote speler op het gebied van elektrische mobiliteit. Met een marktaandeel van 3,84 procent (batterij-elektrische en plug-in hybride elektrische auto’s) behoort Nederland tot de top vijf van de wereld*. Ook eigenaars van een EV komen bij de AutoCrew- en Bosch Car Service-autobedrijven aankloppen. “We krijgen van onze leden steeds meer vragen over EV’s en nieuwe technologie. We willen ons netwerk ondersteunen met onze expertise, met nieuwe trainingen en met de vereiste equipment. In februari stellen we ons EV-aanbod op gebied van trainingen, producten en service uitgebreid voor aan ons netwerk,” zegt Frijters.

*Bron: www.rvo.nl

Over Bosch

Bosch is sedert 1903 aanwezig in Nederland. De Bosch Groep telt in Nederland ongeveer 3.000 medewerkers. De belangrijkste productielocaties bevinden zich in Tilburg, Boxtel en Deventer.

De Bosch Groep is een toonaangevende wereldwijde leverancier van technologie en diensten. Er werken wereldwijd ongeveer 429.000 medewerkers (situatie op 31 december 2023). Het bedrijf genereerde in 2023 een omzet van 91,6 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Met zijn zakelijke activiteiten streeft het bedrijf ernaar technologie te gebruiken om universele trends zoals automatisering, elektrificatie, digitalisering, connectiviteit en duurzaamheid vorm te geven. In deze context versterkt de brede diversificatie van Bosch over regio's en industrieën zijn innovatiekracht en robuustheid. Bosch maakt gebruik van zijn bewezen expertise op het gebied van sensortechnologie, software en diensten om klanten oplossingen over verschillende domeinen aan te bieden vanuit één bron. Het past ook zijn expertise op het gebied van connectiviteit en kunstmatige intelligentie toe om gebruiksvriendelijke, duurzame producten te ontwikkelen en te produceren. Met "Technologie voor het leven", wil Bosch de kwaliteit van leven verbeteren en natuurlijke hulpbronnen behouden. De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 470 dochterondernemingen en regionale filialen in meer dan 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De innovatieve kracht van Bosch is essentieel voor de verdere ontwikkeling van het bedrijf. Bosch stelt ongeveer 90.000 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling in 136 locaties wereldwijd, waarvan ongeveer 48.000 softwareontwikkelaars.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De ondernemingsstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 94 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH. De overige aandelen zijn in handen van Robert Bosch GmbH en van een vennootschap die eigendom is van de familie Bosch. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Het is belast met de taak om het langdurig voortbestaan van het bedrijf en met name zijn financiële onafhankelijkheid te waarborgen - in overeenstemming met de missie die is overgedragen in het testament van de oprichter van het bedrijf, Robert Bosch.

Meer informatie is online te vinden op www.bosch-press.nl, www.bosch.nl, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, Twitter, LinkedIn en YouTube: Bosch the Netherlands.

Download persbericht