Suche

Persbericht #Energy and Building Technology

Bosch Building Technologies heeft de intentie om de Britse specialist in branddetectie- en beveiligingstechnologie Protec Fire and Security Group Ltd over te nemen

Versterking en uitbreiding van de internationale activiteiten

  • Protec is één van de grootste systeemintegratoren voor branddetectie- en beveiligingstechnologie in het Verenigd Koninkrijk, met ongeveer 1.100 werknemers en een verwachte omzet in boekjaar 2021 van 125 miljoen GBP.
  • Uitbreiding van de activiteiten van Bosch Building Technologies in Europa.
  • Overname biedt een enorme groeipotentie door het sterke merk van Protec, een zeer competent team met vergaande kennis van de markt, innovatief portfolio, sterke marktpositie, alsmede brede klantenbasis.

Grasbrunn, Duitsland - Bosch Building Technologies is van plan Protec Fire and Security Group Ltd. over te nemen, met hoofdkantoor in Nelson, Verenigd Koninkrijk - een van de toonaangevende systeemintegratoren voor branddetectie- en beveiligingstechnologie met een innovatief productportfolio. De bijbehorende overeenkomsten werden door Bosch en Protec ondertekend op 22 oktober 2021. Protec heeft momenteel ongeveer 1.100 werknemers in dienst in zijn negen Europese vestigingen in het Verenigd Koninkrijk en Nederland, en genereerde een omzet van 125 miljoen GBP (ongeveer 142 miljoen EUR) in het fiscale jaar 2021 volgens voorlopige cijfers. "Met de overname van Protec wil Bosch Building Technologies zijn activiteiten uitbreiden en verder groeien op de Europese markt", zegt Thomas Quante, president van Bosch Building Technologies. Er is afgesproken dat de overnameprijs niet wordt geopenbaard. De overname is onder voorbehoud van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten.

Protec is één van de toonaangevende systeemintegratoren voor branddetectie- en beveiligingstechnologie in het Verenigd Koninkrijk - de grootste markt in Europa naast Duitsland. De Europese activiteiten van Bosch Building Technologies als systeemintegrator bevinden zich momenteel in Duitsland en

Nederland. Daarnaast is de Bosch-divisie ook actief als systeemintegrator in de Verenigde Staten en Azië.

"Met haar marktaanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk is Protec een ideale aanvulling voor Bosch Building Technologies. Samen willen we het bedrijf verder uitbreiden, voortbouwend op het sterke merk Protec met een innovatief product- en dienstenaanbod, het zeer ervaren management dat zich inzet voor de onderneming, en de werknemers die beschikken over diepgaande branchekennis en een hoog niveau van klantenservice", licht Quante toe.

Protec Fire and Security Group Ltd. is opgericht in 1968 en kijkt terug op een succesvolle bedrijfsgeschiedenis van meer dan 50 jaar. "Met Bosch hebben we een geweldige partner gevonden die onze geschiedenis, ons merk en ons buitengewone team waardeert. Ik geloof dat deze samenwerking grote kansen biedt voor ons bedrijf en onze werknemers, en leidt tot een succesvolle toekomst," zegt Barrie Russell, oprichter en voorzitter van Protec Fire and Security Group Ltd. De diensten en producten van het bedrijf worden in tal van sectoren gebruikt, bijvoorbeeld in de industrie, op luchthavens en treinstations.

Naast het Verenigd Koninkrijk is ook Nederland een belangrijke markt voor Protec, goed voor het grootste deel van de overzeese omzet. Hier is het bedrijf voornamelijk actief onder de merknaam Hacousto Protec. "Op de Nederlandse markt is Protec met zijn complementaire klanten- en competentiestructuur een uitstekende uitbreiding van de huidige activiteiten van Bosch Building Technologies. De overname zal onze gezamenlijke marktpositie in de sector beveiligingstechnologie en branddetectie aanzienlijk versterken, een breder serviceaanbod voor onze klanten creëren en het productportfolio op het gebied van security & life safety uitbreiden," voegt Quante toe.

Protec heeft vijf verkooplocaties in het Verenigd Koninkrijk naast het hoofdkantoor met een aangesloten ontwikkelings- en productiecentrum in Nelson, Lancashire. Verder heeft het bedrijf drie locaties in Nederland in Berkel en Rodenrijs, Best en Amsterdam.

Over Bosch

Bosch is sedert 1903 aanwezig in Nederland. De Bosch Groep telt ongeveer 3.250 medewerkers. De belangrijkste productielocaties bevinden zich in Tilburg, Boxtel en Deventer.

De Bosch Groep is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. Er werken wereldwijd ongeveer 395.000 medewerkers (situatie op 31 december 2020). Het bedrijf genereerde in 2020 een omzet van 71,5 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Connected Mobility en Industry 4.0. Bosch streeft de visie na van duurzame, veilige en inspirerende mobiliteit. Met zijn expertise in sensoren, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud kan het bedrijf haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aanbieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin oplossingen en producten aan te reiken voor een geconnecteerd leven die ofwel artificiële intelligentie (AI) bevatten of met hulp daarvan ontwikkeld of geproduceerd zijn. Bosch verbetert wereldwijd de levenskwaliteit van mensen met innovatieve en inspirerende producten en diensten. Op die manier biedt Bosch "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 440 dochterondernemingen en regionale filialen in zowat 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. Met zijn meer dan 400 vestigingen wereldwijd is de Bosch Groep sinds het eerste kwartaal van 2020 CO2-neutraal. De basis voor de toekomstige groei van de onderneming is haar innovatiekracht. Bosch stelt ongeveer 73,000 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling in 129 locaties wereldwijd, inclusief ongeveer 34,000 softwareontwikkelaars.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De ondernemingsstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 94 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH. De overige aandelen zijn in handen van de familie Bosch en Robert Bosch GmbH. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties.

Meer informatie is online te vinden op www.bosch-press.nl, www.bosch.nl, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, http://www.twitter.com/BoschNederland, www.linkedin.com/company/bosch-the-netherlands/ en YouTube: Bosch the Netherlands.

Download persbericht

Ben je nog steeds op zoek naar iets?