Suche

Persbericht #Mobility Solutions
Deel persbericht

Nieuwe Bosch EVO-bougie, speciaal ontworpen voor turbobenzinemotoren met directe injectie

  • Robuuste bougie, bijzonder geschikt voor extreme omstandigheden
  • Knowhow en expertise in bougie-ontwikkeling en -productie sinds 1902
  • Uitgebreid gamma van Bosch-bougies met verschillende technologieën voor een breed scala aan toepassingen

Moderne turbobenzinemotoren met directe injectie vereisen zeer betrouwbare en duurzame bougies. De nieuwe, door Bosch ontwikkelde EVO-bougie is betrouwbaar, bijzonder robuust en duurzaam en zorgt voor een stabiele ontsteking, zelfs onder de extreme omstandigheden waaraan moderne motoren worden blootgesteld. Dankzij het verbeterde ontwerp van de keramiekisolator en het hoge diëlektrische vermogen van meer dan 45 kV is de nieuwe EVO-bougie bestand tegen het “superknock”-fenomeen dat bij deze krachtige motoren kan optreden.

EVO-bougie met lasergelaste iridium-pen op de middenelektrode

De nieuwe EVO-bougie van Bosch is ontworpen om een betrouwbare ontsteking van turbobenzinemotoren met directe injectie te garanderen. Om bestand te zijn tegen extreme drukpieken, die met name optreden bij ‘superknocks’, is de bougie thermomechanisch, mechanisch, en elektrisch zeer robuust. De lasergelaste iridium-pen op de middenelektrode en de platina laag op de massa-elektrode zorgen voor een lange levensduur en hoge slijtvastheid. Dankzij het verbeterde ontwerp van de keramiekisolator is de EVO-bougie minder gevoelig tijdens de installatie en goed bestand tegen herhaaldelijke verwijdering en hermontage. Vanwege de hoekpositionering van de massa-elektrode moet bij de installatie het voorgeschreven aanhaalmoment in acht worden genomen. Dit zorgt voor een perfecte plaatsing van de bougie-elektroden in de verbrandingskamer en een optimale gasdichtheid.

De eerste Bosch EVO-bougies werden al geproduceerd in de Bosch-fabriek in Bamberg, Duitsland, en zijn beschikbaar op de markt onder de referentie VA6SIP80. Deze zijn onder ander geschikt voor de Mercedes-motoren M270.910 zoals de A180, de B180 en de A160. In de komende maanden zullen ook M12 EVO-bougies worden gelanceerd voor onder meer Volkswagen (T-Roc, Golf VII, Tiguan), Audi (A3, Q2, Q3, A1), Seat (Ateca, Leon) en Skoda (Karoq, Octavia)..

Verschillende technologieën om aan de specifieke eisen van elke motor te voldoen

Afhankelijk van het type motor variëren de eisen die moderne motoren stellen aan bougies. Daarom ontwikkelt Bosch in nauwe samenwerking met de autofabrikanten bougies voor eerste uitrusting en past deze aan de eisen van het betreffende motortype aan. De Bosch Groep heeft al sinds 1902 knowhow en expertise in de ontwikkeling en productie van bougies. Vandaag biedt Bosch bougies aan voor personenauto’s, kleine motoren en industriële toepassingen. Innovaties in de autosport en de ervaring die daar wordt opgedaan, worden regelmatig gebruikt bij de ontwikkeling en serieproductie.

Bosch-bougies worden vervaardigd met behulp van verschillende elektrodenlegeringen met specifieke voordelen om te voldoen aan de eisen van elk motortype. Speciale productietechnieken, zoals een door Bosch ontwikkeld vernikkelingsproces voor de schroefdraad en behuizing, dat ook voor de EVO-bougie wordt gebruikt, zorgen voor een betere bescherming tegen corrosie en voor een lange levensduur.

Ontdek meer over de nieuwe Bosch EVO-bougie op:

https://www.boschaftermarket.com/nl/nl/diensten-en-ondersteuning/nieuws/nieuwsartikels/de-nieuwe-bosch-evo-bougie.html

Over Bosch

Bosch is sedert 1903 aanwezig in Nederland. De Bosch Groep telt in Nederland ongeveer 3.000 medewerkers. De belangrijkste productielocaties bevinden zich in Tilburg, Boxtel en Deventer.

De Bosch Groep is een toonaangevende wereldwijde leverancier van technologie en diensten. Er werken wereldwijd ongeveer 429.000 medewerkers (situatie op 31 december 2023). Het bedrijf genereerde in 2023 een omzet van 91,6 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Met zijn zakelijke activiteiten streeft het bedrijf ernaar technologie te gebruiken om universele trends zoals automatisering, elektrificatie, digitalisering, connectiviteit en duurzaamheid vorm te geven. In deze context versterkt de brede diversificatie van Bosch over regio's en industrieën zijn innovatiekracht en robuustheid. Bosch maakt gebruik van zijn bewezen expertise op het gebied van sensortechnologie, software en diensten om klanten oplossingen over verschillende domeinen aan te bieden vanuit één bron. Het past ook zijn expertise op het gebied van connectiviteit en kunstmatige intelligentie toe om gebruiksvriendelijke, duurzame producten te ontwikkelen en te produceren. Met "Technologie voor het leven", wil Bosch de kwaliteit van leven verbeteren en natuurlijke hulpbronnen behouden. De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 470 dochterondernemingen en regionale filialen in meer dan 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De innovatieve kracht van Bosch is essentieel voor de verdere ontwikkeling van het bedrijf. Bosch stelt ongeveer 90.000 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling in 136 locaties wereldwijd, waarvan ongeveer 48.000 softwareontwikkelaars.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De ondernemingsstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 94 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH. De overige aandelen zijn in handen van Robert Bosch GmbH en van een vennootschap die eigendom is van de familie Bosch. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Het is belast met de taak om het langdurig voortbestaan van het bedrijf en met name zijn financiële onafhankelijkheid te waarborgen - in overeenstemming met de missie die is overgedragen in het testament van de oprichter van het bedrijf, Robert Bosch.

Meer informatie is online te vinden op www.bosch-press.nl, www.bosch.nl, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, Twitter, LinkedIn en YouTube: Bosch the Netherlands.

Download persbericht