Suche

Persbericht #Mobility Solutions

Nieuwe Bosch EVO-bougie, speciaal ontworpen voor turbobenzinemotoren met directe injectie

  • Robuuste bougie, bijzonder geschikt voor extreme omstandigheden
  • Knowhow en expertise in bougie-ontwikkeling en -productie sinds 1902
  • Uitgebreid gamma van Bosch-bougies met verschillende technologieën voor een breed scala aan toepassingen

Moderne turbobenzinemotoren met directe injectie vereisen zeer betrouwbare en duurzame bougies. De nieuwe, door Bosch ontwikkelde EVO-bougie is betrouwbaar, bijzonder robuust en duurzaam en zorgt voor een stabiele ontsteking, zelfs onder de extreme omstandigheden waaraan moderne motoren worden blootgesteld. Dankzij het verbeterde ontwerp van de keramiekisolator en het hoge diëlektrische vermogen van meer dan 45 kV is de nieuwe EVO-bougie bestand tegen het “superknock”-fenomeen dat bij deze krachtige motoren kan optreden.

EVO-bougie met lasergelaste iridium-pen op de middenelektrode

De nieuwe EVO-bougie van Bosch is ontworpen om een betrouwbare ontsteking van turbobenzinemotoren met directe injectie te garanderen. Om bestand te zijn tegen extreme drukpieken, die met name optreden bij ‘superknocks’, is de bougie thermomechanisch, mechanisch, en elektrisch zeer robuust. De lasergelaste iridium-pen op de middenelektrode en de platina laag op de massa-elektrode zorgen voor een lange levensduur en hoge slijtvastheid. Dankzij het verbeterde ontwerp van de keramiekisolator is de EVO-bougie minder gevoelig tijdens de installatie en goed bestand tegen herhaaldelijke verwijdering en hermontage. Vanwege de hoekpositionering van de massa-elektrode moet bij de installatie het voorgeschreven aanhaalmoment in acht worden genomen. Dit zorgt voor een perfecte plaatsing van de bougie-elektroden in de verbrandingskamer en een optimale gasdichtheid.

De eerste Bosch EVO-bougies werden al geproduceerd in de Bosch-fabriek in Bamberg, Duitsland, en zijn beschikbaar op de markt onder de referentie VA6SIP80. Deze zijn onder ander geschikt voor de Mercedes-motoren M270.910 zoals de A180, de B180 en de A160. In de komende maanden zullen ook M12 EVO-bougies worden gelanceerd voor onder meer Volkswagen (T-Roc, Golf VII, Tiguan), Audi (A3, Q2, Q3, A1), Seat (Ateca, Leon) en Skoda (Karoq, Octavia)..

Verschillende technologieën om aan de specifieke eisen van elke motor te voldoen

Afhankelijk van het type motor variëren de eisen die moderne motoren stellen aan bougies. Daarom ontwikkelt Bosch in nauwe samenwerking met de autofabrikanten bougies voor eerste uitrusting en past deze aan de eisen van het betreffende motortype aan. De Bosch Groep heeft al sinds 1902 knowhow en expertise in de ontwikkeling en productie van bougies. Vandaag biedt Bosch bougies aan voor personenauto’s, kleine motoren en industriële toepassingen. Innovaties in de autosport en de ervaring die daar wordt opgedaan, worden regelmatig gebruikt bij de ontwikkeling en serieproductie.

Bosch-bougies worden vervaardigd met behulp van verschillende elektrodenlegeringen met specifieke voordelen om te voldoen aan de eisen van elk motortype. Speciale productietechnieken, zoals een door Bosch ontwikkeld vernikkelingsproces voor de schroefdraad en behuizing, dat ook voor de EVO-bougie wordt gebruikt, zorgen voor een betere bescherming tegen corrosie en voor een lange levensduur.

Ontdek meer over de nieuwe Bosch EVO-bougie op:

https://www.boschaftermarket.com/nl/nl/diensten-en-ondersteuning/nieuws/nieuwsartikels/de-nieuwe-bosch-evo-bougie.html

Over Bosch

Bosch is sedert 1903 aanwezig in Nederland. De Bosch Groep telt ongeveer 3.250 medewerkers. De belangrijkste productielocaties bevinden zich in Tilburg, Boxtel en Deventer.

De Bosch Groep is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. Er werken wereldwijd ongeveer 395.000 medewerkers (situatie op 31 december 2020). Het bedrijf genereerde in 2020 een omzet van 71,5 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Connected Mobility en Industry 4.0. Bosch streeft de visie na van duurzame, veilige en inspirerende mobiliteit. Met zijn expertise in sensoren, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud kan het bedrijf haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aanbieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin oplossingen en producten aan te reiken voor een geconnecteerd leven die ofwel artificiële intelligentie (AI) bevatten of met hulp daarvan ontwikkeld of geproduceerd zijn. Bosch verbetert wereldwijd de levenskwaliteit van mensen met innovatieve en inspirerende producten en diensten. Op die manier biedt Bosch "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 440 dochterondernemingen en regionale filialen in zowat 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. Met zijn meer dan 400 vestigingen wereldwijd is de Bosch Groep sinds het eerste kwartaal van 2020 CO2-neutraal. De basis voor de toekomstige groei van de onderneming is haar innovatiekracht. Bosch stelt ongeveer 73,000 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling in 129 locaties wereldwijd, inclusief ongeveer 34,000 softwareontwikkelaars.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De ondernemingsstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 94 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH. De overige aandelen zijn in handen van de familie Bosch en Robert Bosch GmbH. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties.

Meer informatie is online te vinden op www.bosch-press.nl, www.bosch.nl, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, http://www.twitter.com/BoschNederland, www.linkedin.com/company/bosch-the-netherlands/ en YouTube: Bosch the Netherlands.

Download persbericht

Ben je nog steeds op zoek naar iets?