Suche

Persbericht

Verbeterd Bosch DAS 3000-kalibratietoestel voor rijhulpsystemen

Kortere insteltijd, gebruiksvriendelijke processen met maximale positionerings- en meetnauwkeurigheid

  • Computergestuurd kalibratietoestel voor camera- en radargebaseerde rijhulpsystemen.
  • Nieuwe grafische gebruikersinterface voor intuïtieve bediening en nieuwe, efficiënte processen.
  • Bumpercontactplaat voor nauwkeurige en snelle afstandsmeting tot de voorbumper.

Omdat steeds meer voertuigen zijn uitgerust met camera- of radargebaseerde rijhulpsystemen, zien autowerkplaatsen een toenemende vraag naar de herkalibratie van deze systemen na het uitvoeren van reparatie- of onderhoudstaken. Bosch ontwikkelde daarom de computergestuurde DAS 3000 voor het kalibreren van rijhulpsystemen van alle populaire voertuigen. Bosch heeft nu een reeks aanpassingen en verbeteringen doorgevoerd om de kalibratieprocessen met de DAS 3000 nog sneller en gebruiksvriendelijker te maken. Nieuwe wielklemmen verkorten de insteltijd en maximaliseren de meetnauwkeurigheid. Een nieuwe grafische gebruikersinterface maakt nog snellere processen en een intuïtieve bediening mogelijk. Een nieuwe adapter voor afstandsmeting tot de bumper garandeert een nauwkeurige en snelle meting volgens de specificaties van de voertuigfabrikanten. Bestaande systemen kunnen worden geüpdatet door middel van een upgradekit. De toestellen en upgrades zijn beschikbaar sinds september 2020.

Robuuste wielklemmen voor nauwkeurige positionering op 14- tot 24-inch- velgen

Dankzij de vernieuwingen aan de DAS 3000 verloopt het kalibratieproces nog 30 procent sneller dan voordien. Dit is, naast de nieuwe features en software, te danken aan de nieuwe wielklemmen. Hun robuuste frame laat een snelle (de)montage van de reflectorborden toe en beschikt over een cirkelvormige waterpas voor een correcte positionering op het wiel. Twee bevestigingsarmen fixeren het frame op het wiel, een dwarsbalk met verschuifbare rollers zorgt voor een consistent contact met de zijwand van de band. Deze universele wielklemmen zijn universeel inzetbaar voor alle velgmaten van 14 tot 24 inch. Zelfs bij extreme softline-velgen maken ze een nauwkeurige positionering mogelijk zonder enig risico op beschadiging van de velgrand. De wielklemmen kunnen samen met de reflectorborden eenvoudig aan de rolwagen van de DAS 3000 bevestigd worden.

Intuïtieve bediening dankzij de nieuwe grafische gebruikersinterface

De nieuwe grafische gebruikersinterface met intuïtieve bediening verbetert de gebruiksvriendelijkheid en de meetnauwkeurigheid van het systeem. Om dit te bereiken, werd het navigatiemenu herzien en werden aanpassingen aan de gebruikersinstructies en schermpresentaties doorgevoerd. Deze laatste reflecteren de resultaten van recente gebruikersstudies. Het uitlijnproces is geoptimaliseerd met grafische animaties die de doelpositie en de huidige positie van de DAS 3000 in realtime weergeven. Hierbij worden de drie relevante meetwaarden (afstand, laterale offset en gierhoek) continu in beeld gebracht. Daarnaast is de afstandsmeting tot het voorwiel verbeterd door de nieuwe wielklemmen, die bijzonder handig zijn wanneer het systeem in combinatie met hefbruggen wordt gebruikt.

Contactplaat voor de afstandsmeting tot de voorbumper

De DAS 3000 is voortaan ook uitgerust met een contactplaat voor een snelle en eenvoudige afstandsmeter tot de voorbumper. Dit meethulpmiddel wordt aan de voorzijde van het kalibratieframe bevestigd. De adapter is 800 millimeter hoog en bedekt met zachte rubberen elementen voor een schadevrij contact met de voorbumper. De afstandsplaat is ontworpen voor een opstelling op een vlakke ondergrond, maar kan ook worden gebruikt indien het voertuig zich op een uitlijnhefbrug bevindt. Met name bij frontcamerakalibraties op Kia-/Hyundai-, Toyota-, Mazda- en Mercedes-voertuigen zorgt deze adapter voor meer efficiëntie en een aanzienlijke verkorting van de kalibratietijd. Bovendien is de adapter ook zeer geschikt voor de frontradarkalibratie op VAG-, BMW- en Nissan-voertuigen. In deze gevallen vormt de bumper een duidelijk referentiepunt, terwijl voertuigspecifieke afstanden van verborgen radarsensoren kunnen worden ingegeven via de software.

Dankzij de hoogte-instelling kan de DAS 3000 flexibel worden gebruikt op zowel een vlakke ondergrond als een werkplek met uitlijnhefbrug. Het systeem wordt bestuurd via een werkplaatscomputer met de Bosch ADAS-positioneringssoftware en ESI[tronic] 2.0 software in combinatie met een KTS-diagnosetester van Bosch. Door de verschillende kalibratieborden is de DAS 3000 zeer geschikt voor kalibratietaken op alle gangbare automerken.

Video: https://youtu.be/UmWoQYyhqBU

Over Bosch

Bosch is sedert 1903 aanwezig in Nederland. De Bosch Groep telt ongeveer 3.250 medewerkers. De belangrijkste productielocaties bevinden zich in Tilburg, Boxtel en Deventer.

De Bosch Groep is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. Er werken wereldwijd ongeveer 395.000 medewerkers (situatie op 31 december 2020). Het bedrijf genereerde in 2020 een omzet van 71,5 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Connected Mobility en Industry 4.0. Bosch streeft de visie na van duurzame, veilige en inspirerende mobiliteit. Met zijn expertise in sensoren, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud kan het bedrijf haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aanbieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin oplossingen en producten aan te reiken voor een geconnecteerd leven die ofwel artificiële intelligentie (AI) bevatten of met hulp daarvan ontwikkeld of geproduceerd zijn. Bosch verbetert wereldwijd de levenskwaliteit van mensen met innovatieve en inspirerende producten en diensten. Op die manier biedt Bosch "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 440 dochterondernemingen en regionale filialen in zowat 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. Met zijn meer dan 400 vestigingen wereldwijd is de Bosch Groep sinds het eerste kwartaal van 2020 CO2-neutraal. De basis voor de toekomstige groei van de onderneming is haar innovatiekracht. Bosch stelt ongeveer 73,000 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling in 129 locaties wereldwijd, inclusief ongeveer 34,000 softwareontwikkelaars.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De ondernemingsstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 94 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH. De overige aandelen zijn in handen van de familie Bosch en Robert Bosch GmbH. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties.

Meer informatie is online te vinden op www.bosch-press.nl, www.bosch.nl, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, http://www.twitter.com/BoschNederland, www.linkedin.com/company/bosch-the-netherlands/ en YouTube: Bosch the Netherlands.

Download persbericht

Ben je nog steeds op zoek naar iets?