Suche

Nieuwe ruitenwissercatalogus van Bosch

Peter De Troch >

Compleet, handig en gebruiksvriendelijk

  • Een tool ontworpen voor de werkplaats en beschikbaar in drie versies: print, online en via app
  • Meer dan 50 nieuwe referenties en vermelding van 150 nieuwe voertuigtypes
  • De expertise van Bosch ten dienste van de automobilisten
bosch ruitenwisser catalogus

Een goed zicht tijdens het autorijden is uiterst belangrijk. Zeker als we weten dat 90 procent van de informatie nodig om te rijden visueel is*. De ruitenwissers van Bosch staan garant voor een beter zicht op de weg, vandaag en morgen. Het succesverhaal van de Bosch-ruitenwissers begon in 1926 met de lancering van het eerste elektrische ruitenwissersysteem. Sindsdien is Bosch niet gestopt met de verdere ontwikkeling van innovatieve en efficiënte ruitenwissers. Bosch heeft ondertussen een uitgebreid aanbod: van de Aerotwin-wissers, tot traditionele ruitenwissers met metalen beugels en achterruitwissers. Allen garanderen ze een optimale veiligheid voor de automobilisten, ongeacht de weersomstandigheden. Ten behoeve van de werkplaats heeft Bosch zijn huidige aanbod ruitenwissers in een nieuwe en handige catalogus verzameld. De catalogus is beschikbaar in print, online via www.boschwiperblades.com en via de app “Bosch Wiper App” voor Android en iOS.

Duidelijk en eenvoudig: de sleutelwoorden van de nieuwe Bosch-catalogus

De nieuwe catalogus 2020/2021 biedt een overzicht van alle beschikbare ruitenwissers voor personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen: van de tradionele Twin-wissers, tot de Aerotwin-wissers en achterruitwissers. De catalogus is opgedeeld in vier delen:

- Inleiding : voorstelling van het ruitenwisserassortiment, ruitenwissertechnologie en overzicht van de bestelreferenties

- Voertuigtoepassingen: In een overzichtelijke tabel wordt voor elk voertuigtype (gegroepeerd per merk) de geschikte Bosch-wisser voor bestuurder- en passagierskant en achterruitwisser opgelijst

- Crosslijst: Een handige crossreferentie van de belangrijkste modellen van de verschillende merken op de markt en de corresponderende Bosch-referentie

- Montageschema’s en video’s: Via een QR-code kunnen tutorials voor elke wisser worden gedownload

Voor een vlotte leesbaarheid wordt in het blauw alle informatie op een enkele pagina samengevat. De door Bosch aanbevolen oplossing voor elk voertuig, aangepast aan zijn segment en leeftijd, wordt daarin weergegeven. Ook alle alternatieve oplossingen voor conventionele of flatbladewissers worden in een volledige lijst opgesomd.

De nieuwe catalogus is een handige en essentiële tool voor elke werkplaats en distributeur en helpt ook tijd te besparen.

Naast de printversie is de catalogus ook online te consulteren via www.boschwiperblades.com en via een intuïtieve en gebruiksvriendelijke webapp “Bosch Wiper App”. Via de website en app kan in een oogwenk de juiste wisser voor het merk, model en jaar van inbedrijfstelling van het voertuig gevonden worden. De website heeft ook een geoptimaliseerde weergave voor zowel computer, smartphone en tablet.

Steeds grotere vlootdekking

Het aanbod ruitenwissers van Bosch garandeert een optimale marktdekking met meer dan 350 referenties voor voorruitenwissers of 99 procent van de vloot in de Benelux. Voor achterruitwissers zijn er meer dan 130 referenties en een marktdekking van 97 procent van de vloot.

In twee jaar tijd zijn er meer dan 50 nieuwe referenties (Twin, Aerotwin en Rear) bijgekomen en verrijken 130 nieuwe voertuigen (onder andere A1, Q3 Sportback, X2, X7, C5 Aircross, A-Klasse, 3008 II, 508II, T-Cross) de nieuwe catalogus.

Innovatieve producten die de veiligheid van automobilisten garanderen

Bosch werkt onvermoeibaar aan nieuwe producten, met de hulp van een groot aantal autofabrikanten. De ruitenwissers van Bosch worden ook uitvoerig getest, zowel in het testlaboratorium als op het voertuig zelf. Deze innovatieve technologieën, gebruikt voor ruitenwissers eerste montage, worden ook toegepast op ruitenwissers voor de aftermarket. Zo garandeert elke ruitenwisser van Bosch een vlekkeloze, stille en duurzame veegkwaliteit.

De innovatieve Aerotwin-wissers, met aerodynamisch ontwerp en gepatenteerd Power Protection Plus-rubber zijn ook al meermaals bekroond met prijzen. Deze successen liggen in lijn met het eind 2019 door Kantar uitgevoerde onderzoek naar de merkbekendheid van ruitenwissers. Bosch kwam zowel in België als Nederland op de eerste plaats als bekendste merk. 38 procent van de ondervraagde Belgische automobilisten en garagehouders noemden spontaan Bosch als ruitenwissermerk, in Nederland was dat 33 procent.

*SWOV / VIAS Instituut

Over Bosch

De Bosch Groep is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. Er werken wereldwijd ongeveer 400.000 medewerkers (situatie op 31 december 2019). Het bedrijf realiseerde in 2019 een omzet van 77,7 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Connected Mobility en Industry 4.0. Ze gebruikt haar knowhow op het vlak van sensortechnologie, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud om aan haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aan te bieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin innovaties aan te reiken voor een geconnecteerd leven. Bosch verbetert de levenskwaliteit wereldwijd met producten en diensten die innovatief zijn en enthousiasmeren. Op die manier biedt de onderneming wereldwijd "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 440 dochterondernemingen en regionale filialen in zowat 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De basis voor de toekomstige groei van de onderneming is haar innovatiekracht. Bosch stelt ongeveer 72,600 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling in 126 locaties wereldwijd, inclusief ongeveer 30,000 softwareontwikkelaars.

De Bosch Groep is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. Er werken wereldwijd ongeveer 403.000 medewerkers (situatie op 31 december 2019). Volgens voorlopige cijfers realiseerde het bedrijf in 2019 een omzet van 77,9 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Smart City, Connected Mobility en Industry 4.0. Ze gebruikt haar knowhow op het vlak van sensortechnologie, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud om aan haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aan te bieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin innovaties aan te reiken voor een geconnecteerd leven. Bosch verbetert de levenskwaliteit wereldwijd met producten en diensten die innovatief zijn en enthousiasmeren. Op die manier biedt de onderneming wereldwijd "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 440 dochterondernemingen en regionale filialen in zowat 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De basis voor de toekomstige groei van de onderneming is haar innovatiekracht. Verdeeld over 125 vestigingen over de hele wereld stelt Bosch ongeveer 72,000 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De bijzondere aandeelhoudersstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 92 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH, een instelling van algemeen nut. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties. De overige aandelen zijn in handen van de familie Bosch en Robert Bosch GmbH.

Meer informatie is te vinden online op www.bosch-press.nl, www.bosch.nl, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, http://www.twitter.com/BoschNederland, www.linkedin.com/company/bosch-the-netherlands/ en YouTube: Bosch the Netherlands

Ben je nog steeds op zoek naar iets?