Suche

AutoCrew viert verjaardag: al 10 jaar onderdeel van Bosch

Peter De Troch >

Vertrouwde kwaliteit voor een betaalbare prijs

  • Lancering in 2010, ook in Nederland
  • Snelgroeiend concept met 210 leden in Nederland
  • Kwaliteit en expertise van Bosch
Tienjarig bestaan AutoCrew

Barneveld – Het onafhankelijke garagenetwerk AutoCrew viert in 2020 zijn tiende verjaardag als garageconcept van Bosch. Bosch nam AutoCrew in 2009 over van ZF Trading GmbH en lanceerde het fullservicewerkplaatsconcept in 2010 – naast Duitsland – ook in andere landen, waaronder Nederland en België.

AutoCrew focust zich op de kernactiviteiten van het autobedrijf: reparatie en onderhoud. De leden zijn universele autobedrijven die hun onafhankelijkheid willen behouden en tegelijkertijd belang hechten aan de band met Bosch. AutoCrew-garages werken met een KTS-diagnosetoestel van Bosch en hebben een abonnement op de diagnosesoftwaretool ESI-[tronic] 2.0. Daarnaast hebben zij toegang tot de technische trainingen van Bosch en de Technische Hotline en krijgen zij ook ondersteuning op marketinggebied.

Snelgroeiend concept in Nederland

AutoCrew was in Nederland een instant succes. Amper een paar maanden na de lancering kon het al uitpakken met het eerste lid. Dat was Autobedrijf Venderbosch uit Halle (Gelderland), ondertussen al tien jaar AutoCrew-lid. Eind 2010 hadden zich al 25 leden aangesloten bij AutoCrew. Vandaag telt AutoCrew in Nederland meer dan 200 leden.

“Het is onze ambitie te blijven groeien en AutoCrew verder op de kaart te zetten. Vorig jaar introduceerden we de AutoCrew-toolkit, welke leden ondersteunt in lokale marketing. Met behulp van de nieuwe online afsprakenplanner én een nieuwe deelnemerswebsite voor iedere AutoCrew-vestiging, wordt ook dit jaar hard gewerkt aan een sterke online aanwezigheid,” zegt Patricia Gebhardt, Concept Manager AutoCrew bij Bosch Automotive Aftermarket.

Nationale marketing

Het tienjarig bestaan is een mooie gelegenheid om nog een stap verder te gaan. Vanaf dit jaar wil Bosch zich focussen op het verspreiden van de AutoCrew-boodschap op nationaal niveau.

Patricia Gebhardt licht toe: “Dit jaar is een feestjaar en daarom willen we AutoCrew extra in de kijker zetten. Om onze naamsbekendheid te vergroten zullen 50 vrachtwagens met onze branding een half jaar lang door het hele land rijden. Daarnaast zijn we ook online sterk aanwezig via banners en als sponsor van de YouTube-serie “De Barrelbrigade” van AutoWeek. In onze campagnes benadrukken we dat AutoCrew al tien jaar onderdeel van Bosch is en ook dat AutoCrew elektrische auto’s onderhoudt en repareert.“

Online afsprakenplanner en Pechhulp

Eind 2019 werd de AutoCrew Planner gelanceerd. Met deze online afsprakentool kan op elk moment van de dag online een afspraak geboekt worden. Elk van de AutoCrewgarages in Nederland heeft nu een afsprakenknop op de homepage van zijn website.

Al sinds 2013 biedt AutoCrew in Nederland zijn eigen pechhulp aan: de AutoCrew Pechhulp. Bij autopech in Nederland, komt een monteur van het dichtstbijzijnde AutoCrew-garage zo snel mogelijk langs. De AutoCrew Pechhulp is er ook in het buitenland. Ook hier wordt de auto zo mogelijk ter plaatse gerepareerd en zorgt AutoCrew voor vervoer naar de dichtstbijzijnde garage indien nodig.

Tags: Autocrew

Over Bosch

De Bosch Groep is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. Er werken wereldwijd ongeveer 400.000 medewerkers (situatie op 31 december 2019). Het bedrijf realiseerde in 2019 een omzet van 77,7 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Connected Mobility en Industry 4.0. Ze gebruikt haar knowhow op het vlak van sensortechnologie, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud om aan haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aan te bieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin innovaties aan te reiken voor een geconnecteerd leven. Bosch verbetert de levenskwaliteit wereldwijd met producten en diensten die innovatief zijn en enthousiasmeren. Op die manier biedt de onderneming wereldwijd "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 440 dochterondernemingen en regionale filialen in zowat 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De basis voor de toekomstige groei van de onderneming is haar innovatiekracht. Bosch stelt ongeveer 72,600 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling in 126 locaties wereldwijd, inclusief ongeveer 30,000 softwareontwikkelaars.

De Bosch Groep is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. Er werken wereldwijd ongeveer 403.000 medewerkers (situatie op 31 december 2019). Volgens voorlopige cijfers realiseerde het bedrijf in 2019 een omzet van 77,9 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Smart City, Connected Mobility en Industry 4.0. Ze gebruikt haar knowhow op het vlak van sensortechnologie, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud om aan haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aan te bieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin innovaties aan te reiken voor een geconnecteerd leven. Bosch verbetert de levenskwaliteit wereldwijd met producten en diensten die innovatief zijn en enthousiasmeren. Op die manier biedt de onderneming wereldwijd "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 440 dochterondernemingen en regionale filialen in zowat 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De basis voor de toekomstige groei van de onderneming is haar innovatiekracht. Verdeeld over 125 vestigingen over de hele wereld stelt Bosch ongeveer 72,000 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De bijzondere aandeelhoudersstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 92 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH, een instelling van algemeen nut. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties. De overige aandelen zijn in handen van de familie Bosch en Robert Bosch GmbH.

Meer informatie is te vinden online op www.bosch-press.nl, www.bosch.nl, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, http://www.twitter.com/BoschNederland, www.linkedin.com/company/bosch-the-netherlands/ en YouTube: Bosch the Netherlands

Ben je nog steeds op zoek naar iets?