Suche

Alle schadeherstelvestigingen van Stern uitgerust met DAS 3000 van Bosch

Peter De Troch >

Uitlevering 13 nieuwe ADAS-kalibratietoestellen

  • DAS 3000: innovatieve totaaloplossing voor een efficiënte en nauwkeurige kalibratie
  • ADAS-kalibratie steeds vaker voorkomende taak na schadeherstel
  • Fource en Stern bevestigen hun vertrouwen in de kwaliteit van Bosch
Stern kiest voor de kwaliteit van de Bosch DAS 3000

Barneveld - Vanaf midden maart 2020 zullen alle schadeherstelvestigingen van Stern over een Bosch DAS 3000 ADAS-kalibratiesysteem beschikken. Voor schadeherstelbedrijven is ADAS-kalibratie immers een steeds vaker voorkomende taak. Zo moeten na schadeherstel, zoals het vervangen van de voorbumper, de voorruit of werkzaamheden aan het onderstel, de ADAS-hulpsystemen gekalibreerd worden. Met het DAS 3000 kalibratiesysteem van Bosch is een snelle en uiterst precieze ADASkalibratie, volgens de richtlijnen van de voertuigfabrikanten, mogelijk. DAS 3000 was dan ook een logische keuze voor Stern.

“We werken al jaren naar tevredenheid samen met Bosch. Bovendien beschikt Bosch als toeleverancier over erg veel fabrieksdata. Dit is ook voor ons, als schadehersteller, erg belangrijk. Wij herstellen schade op een kwalitatief hoogwaardige wijze, conform de fabrieksvoorschriften. Daarom is het belangrijk dat we de ADAS op de herstelde voertuigen kunnen kalibreren met de oorspronkelijke data. Met de DAS 3000 en het KTS-diagnosetoestel hebben onze vestigingen daartoe de juiste tools,” zegt Guus Baris, Directeur Schadeherstel van Stern.

Opleiding voor ingebruikname

Stern bestelde via Fource (Rijsbergen) 13 DAS 3000-kalibratietoestellen bij Nijboer Blijstra Techniek. Tegen midden maart worden de toestellen in de verschillende schadeherstelvestigingen uitgeleverd en geïnstalleerd. Voordien krijgen alle medewerkers van Stern schadeherstel een uitgebreide training over het gebruik van de DAS 3000 in het opleidingscentrum van Nijboer Blijstra Techniek in Putten.

“We vinden het belangrijk dat onze medewerkers ook opgeleid zijn om met dit toestel aan de slag te gaan. Ook dat is een onderdeel van onze kwalitatieve service aan onze klanten,” voegt Baris toe.

Geïntegreerd 3D-camerameetsysteem en kalibratiebord voor camera- en radarkalibratie

Dankzij het revolutionair Dual Camera Systeem met 3D-technologie en geïntegreerde camera’s en software wordt de afstand ten opzichte van het voertuig automatisch gemeten en gebeurt de uitlijning op de achteras volledig digitaal. Dit maakt comfortabel en snel positioneren mogelijk, zonder meetlint of laser. Ook een wieluitlijner is niet langer nodig. De gebruikte 3D-technologie is driemaal nauwkeuriger dan een reguliere laserpositionering en vijfmaal beter dan een meting met meetlint. De kalibratie van camera’s en radars gebeurt geheel volgens de fabrieksvoorschriften en met de hoogste nauwkeurigheid, wat de werking van het ADAS-systeem en de verkeersveiligheid ten goede komt. De universele inzetbaarheid en beduidend snellere kalibratieprocedure zorgen voor een optimale terugverdientijd.

De basisuitrusting van de DAS 3000 bestaat – naast het Dual Camera System – ook uit een multifunctioneel kalibratiebord, waarmee zowel camera- als radarkalibratie kan worden uitgevoerd. Bij horizontale plaatsing is het kalibratiebord door vier vooraf ingestelde posities in enkele seconden klaar voor gebruik voor camerakalibratie van alle voertuigen van de Volkswagen Groep en Alfa Romeo. Het multifunctionele kalibratiebord kan in verticale opstelling ook als reflectiebord voor de kalibratie van radarsensoren gebruikt worden.

Over Stern

Stern is een grote Nederlandse automotive retailer en sinds 2000 genoteerd aan Euronext Amsterdam. Stern biedt een groot aantal toonaangevende automerken en aanvullende mobiliteitsdiensten. Dealergroep Stern vertegenwoordigt meerdere vooraanstaande merken als Mercedes-Benz, Renault, Nissan, Ford, Volvo, Land Rover, Kia en Opel. Aanvullend biedt Stern diensten zoals leasing, verhuur, verzekering, financiering, verlengde garantie, (merkerkend) schadeherstel en bedrijfswageninrichting. Het netwerk van Stern telt 75 vestigingen met circa 1.700 werknemers (fte’s) in de autodichte gebieden van Nederland.

Over Bosch

De Bosch Groep is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. Er werken wereldwijd ongeveer 400.000 medewerkers (situatie op 31 december 2019). Het bedrijf realiseerde in 2019 een omzet van 77,7 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Connected Mobility en Industry 4.0. Ze gebruikt haar knowhow op het vlak van sensortechnologie, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud om aan haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aan te bieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin innovaties aan te reiken voor een geconnecteerd leven. Bosch verbetert de levenskwaliteit wereldwijd met producten en diensten die innovatief zijn en enthousiasmeren. Op die manier biedt de onderneming wereldwijd "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 440 dochterondernemingen en regionale filialen in zowat 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De basis voor de toekomstige groei van de onderneming is haar innovatiekracht. Bosch stelt ongeveer 72,600 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling in 126 locaties wereldwijd, inclusief ongeveer 30,000 softwareontwikkelaars.

De Bosch Groep is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. Er werken wereldwijd ongeveer 403.000 medewerkers (situatie op 31 december 2019). Volgens voorlopige cijfers realiseerde het bedrijf in 2019 een omzet van 77,9 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Smart City, Connected Mobility en Industry 4.0. Ze gebruikt haar knowhow op het vlak van sensortechnologie, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud om aan haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aan te bieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin innovaties aan te reiken voor een geconnecteerd leven. Bosch verbetert de levenskwaliteit wereldwijd met producten en diensten die innovatief zijn en enthousiasmeren. Op die manier biedt de onderneming wereldwijd "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 440 dochterondernemingen en regionale filialen in zowat 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De basis voor de toekomstige groei van de onderneming is haar innovatiekracht. Verdeeld over 125 vestigingen over de hele wereld stelt Bosch ongeveer 72,000 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De bijzondere aandeelhoudersstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 92 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH, een instelling van algemeen nut. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties. De overige aandelen zijn in handen van de familie Bosch en Robert Bosch GmbH.

Meer informatie is te vinden online op www.bosch-press.nl, www.bosch.nl, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, http://www.twitter.com/BoschNederland, www.linkedin.com/company/bosch-the-netherlands/ en YouTube: Bosch the Netherlands

Ben je nog steeds op zoek naar iets?