Suche

Bosch benadrukt accu-knowhow: expertise ten dienste van betrouwbaarheid

Peter De Troch >

Campagne voor distributeurs, autobedrijven en eindklanten

  • Bosch: bijna honderd jaar expertise in accu’s
  • Bosch-accu’s: krachtige prestaties en geteste hoge kwaliteit
  • Compleet aanbod accu’s, training en apparatuur voor een betrouwbare accuservice
Bosch accucampagne

Moderne auto’s gebruiken steeds meer onderdelen die elektrische energie nodig hebben. Die voeding vereist hoge prestaties en accu’s die voor elke taak de juiste energie leveren. Met bijna 100 jaar ervaring heeft Bosch een uitgebreid aanbod aan accu’s met toptechnologie en optimaal vermogen, voor zowel personenauto’s, campers, caravans, boten, vrachtwagens en tweewielers. Daarnaast biedt Bosch ook technische trainingen en de nodige apparatuur voor efficiënte diagnoses aan, en een betrouwbare service. Ten behoeve van distributeurs, autobedrijven en eindklanten heeft Bosch zijn accu-expertise verzameld op een handige webpagina. Bosch wil gedurende het hele jaar met een uitgebreide communicatiecampagne de betrouwbaarheid van Bosch-accu’s in de kijker zetten.

Krachtige prestaties en geteste hoge kwaliteit Bosch-accu’s zijn dankzij hun moderne technologie aangepast aan de hoge energievraag. Ze voorzien de verschillende typen voertuigen van de energie die ze nodig hebben over een lange periode. Het gepatenteerde plaatrooster met PowerFrametechnologie is belangrijk voor de werking onder hoge belasting.

Accu’s met AGM-technologie zijn de ideale oplossing voor personenauto’s met start/stopsystemen en voor de terugwinning van de remenergie. Bij accu’s met AGM technologie (Absorbent Glas Mat) liggen tussen de loodplaten speciale microglasvezelmatten, die het zuur volledig vasthouden. De platen worden onder extreem hoge druk samengeperst, waardoor het verlies aan actief materiaal geminimaliseerd wordt en een uitzonderlijk lage interne weerstand verzekerd wordt. Door de snellere reactie tussen zuur en plaatmateriaal kunnen in veeleisende situaties hogere energievolumes gegenereerd worden.

Accu’s met EFB-technologie zijn eveneens afgestemd op de eisen van personenauto’s met start/stopsystemen. Ze garanderen een veilige start, zelfs wanneer er vele elektrische verbruikers in de auto zijn ingeschakeld. Bij EFB-technologie is de positieve plaat met polyester-scrim gecoat. Het actieve materiaal krijgt daardoor extra houvast aan de plaat. De cyclusvastheid is hoger dan bij traditionele accu’s en de accu blijft ook bedrijfsklaar bij sterke schokken en trillingen. De marktdekking voor personenauto’s bedraagt bijna 96 procent. Maar ook voor campers, caravans, boten, vrachtwagens en tweewielers heeft Bosch een uitgebreid aanbod accu’s met toptechnologie.

Compleet aanbod van test-, laad- en diagnoseapparatuur

Bij het testen van de toestand van de accu is flexibiliteit doorslaggevend. Met de accutesters van Bosch kunnen alle types van 6V- en 12V-accu’s, inclusief AGM en EFB getest worden. Bijkomend kan ook de werking van het laad- en startcircuit (startmotor en dynamo) getest worden. Het spanningsvrije testproces geeft snelle, nauwkeurige en betrouwbare meetresultaten. Dankzij de geïntegreerde printer kan het testresultaat worden afgeprint voor de eindklant.

De nieuwe BAT 645 en BAT 690 acculaders beschikken over een aangepaste laadkarakteristiek voor elk type accu. De backup-modus onderhoudt de boordspanning tijdens het vervangen van de accu. De buffermodus dient op zijn beurt voor het stabiliseren van het boordnet tijdens diagnose en herprogrammeren van stuurapparaten.

Met behulp van de KTS-diagnosetester en de ESI[tronic]-werkplaatssoftware van Bosch kunnen eventuele foutcodes snel worden gelezen en gewist en kan men een uitgebreide diagnose stellen aan het start/stopsysteem. Na het vervangen van een EFB- of AGM-accu, kan men de nieuwe batterij aanleren aan het energiemanagementsysteem.

Technische trainingen

Om de werkplaats ook de nodige technische kennis mee te geven, ontwikkelde Bosch een specifieke training over start/stop en energiemanagement. Tijdens deze training leren de deelnemers welke start/stopsystemen en accu’s er zijn en hoe ze de acculader en –tester van Bosch moeten gebruiken. Daarnaast komt ook het gebruik van de diagnosetester voor het aanleren van een nieuwe accu aan bod.

Meer informatie:

http://batteries.boschaftermarket.eu/nl/.

Bekijk ook de video’s:

http://batteries.boschaftermarket.eu/nl/video/

Over Bosch

Bosch is sedert 1903 aanwezig in Nederland. De Bosch Groep telt ongeveer 3.700 medewerkers. De belangrijkste productielocaties bevinden zich in Tilburg, Boxtel en Deventer.

De Bosch Groep is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. Er werken wereldwijd ongeveer 403.000 medewerkers (situatie op 31 december 2019). Volgens voorlopige cijfers realiseerde het bedrijf in 2019 een omzet van 77,9 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Smart City, Connected Mobility en Industry 4.0. Ze gebruikt haar knowhow op het vlak van sensortechnologie, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud om aan haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aan te bieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin innovaties aan te reiken voor een geconnecteerd leven. Bosch verbetert de levenskwaliteit wereldwijd met producten en diensten die innovatief zijn en enthousiasmeren. Op die manier biedt de onderneming wereldwijd "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 440 dochterondernemingen en regionale filialen in zowat 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De basis voor de toekomstige groei van de onderneming is haar innovatiekracht. Verdeeld over 125 vestigingen over de hele wereld stelt Bosch ongeveer 72,000 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De bijzondere aandeelhoudersstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 92 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH, een instelling van algemeen nut. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties. De overige aandelen zijn in handen van de familie Bosch en Robert Bosch GmbH.

Meer informatie is te vinden online op www.bosch-press.nl, www.bosch.nl, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, http://www.twitter.com/BoschNederland, www.linkedin.com/company/bosch-the-netherlands/ en YouTube: Bosch the Netherlands

Ben je nog steeds op zoek naar iets?