Suche

Bosch Car Service onderhoudt en repareert ook alle merken elektrische auto’s

Leen Van Parys >

Klaar voor de toekomst

  • Ook elektrische auto’s in goede handen bij Bosch Car Service
  • Uitgebreid trainingsaanbod
  • Juiste equipment voor onderhoud, reparatie en diagnose van hybride en elektrische auto’s
  • Bosch Car Service-laadpaal
Bosch Car Service

Barneveld - Er rijden steeds meer elektrische auto’s in Nederland. In oktober 2019 was 6,8 procent van het aantal nieuw verkochte auto’s in Nederland volledig elektrisch*. Bosch Car Service in Nederland is helemaal klaar voor het onderhoud en de reparatie van elektrische auto’s, met een uitgebreid trainingsaanbod en het juiste equipment.

“De elektrische auto is niet langer een zeldzaamheid. Er zijn er steeds meer. Logisch dat het Bosch Car Service-netwerk steeds meer vragen krijgt over elektrisch rijden, het laadproces en de veiligheid van dergelijke auto’s. Daarnaast willen klanten de zekerheid dat ook hun elektrische of hybride auto bij hun Bosch Car Service autobedrijf in goede handen is. Daar kunnen zij zeker van zijn. De Bosch Car Service autobedrijven krijgen de nodige trainingen en hebben ook het nodige equipment in huis om veilig aan een elektrische auto te werken,” zegt Michiel Frijters, Concept Manager Bosch Service BeNeLux.

Uitgebreid trainingsaanbod rond elektrische voertuigen

Het trainingsaanbod voor Bosch Car Service omvat twee trainingen rond elektrische voertuigen. Tijdens de training ‘Veilig werken aan e-voertuigen” wordt gewerkt volgens de NEN-9140 procedure voor het veilig werken aan en controleren van e-voertuigen. De verschillende werkstappen met hun verantwoordelijkheden worden uitgebreid toegelicht en geoefend en er wordt geleerd op welke wijze de auto spanningsloos geschakeld kan worden. Verder worden ook de specifieke onderdelen, zoals bijvoorbeeld de accu, inverter, converter en isolatiebewaking, toegelicht. Deelnemers aan deze training krijgen een Bosch e-voertuigen certificaat uitgereikt.

De training ‘hybride en elektrische voertuigen’ leert het verschil tussen hybride, plug-in en elektrische auto’s en focust op het onderhoud van hybride en elektrische auto’s. Er wordt in deze training ook aandacht besteed aan alternatieve aandrijflijnen zoals bijvoorbeeld waterstof. In andere trainingen, zoals de PassThru-training en de ADAS- training is de elektrische auto al volledig meegenomen.

Equipment voor onderhoud, reparatie en diagnose van e-voertuigen

Via Bosch hebben de Bosch Car Service autobedrijven ook toegang tot een uitgebreid aanbod equipment voor het werken aan hybride en elektrische voertuigen.

De FSA 050 is een multimeter met uitgebreide meetmogelijkheden en zeer hoge meetnauwkeurigheid. De FSA 050 heeft ook specifieke functies voor het testen van hybride en elektrische voertuigen, waaronder een spanningsloosheidstest, hoogspanningsmeting en isolatietest met testspanning tot 1000 Volt.

Met de KTS-diagnosetester en de werkplaatssoftware ESI[tronic] van Bosch heeft het Bosch Car Service autobedrijf onmiddellijk toegang tot de meest actuele diagnosesoftware en technische software van alle voertuigen, ook van hybride en elektrische auto’s. Daarnaast is de nieuwste generatie KTS-diagnosetesters voorzien van een PassThru-interface waardoor het mogelijk is om de originele informatie van de fabrikanten te gebruiken voor diagnose.

De aircoserviceapparatuur ACS 663 is ook geschikt voor een service van elektrische aircopompen, een systeem waarmee heel wat elektrische voertuigen zijn uitgerust. Voor het kalibreren van rijhulpsystemen heeft Bosch het universele DAS 3000 kalibratietoestel. Daarnaast kunnen de Bosch Car Service autobedrijven bij vragen over onderhoud, diagnose en reparatie van e-voertuigen altijd terecht bij de technische specialisten van de Bosch-helpdesk.

Bosch Car Service-laadpaal

In 2020 is ook de Bosch Car Service laadpaal beschikbaar. Bosch Car Service autobedrijven kunnen deze installeren in de werkplaats of aan de buitenkant van hun pand. “Zo kunnen de Bosch Car Service autobedrijven extra in de kijker zetten dat zij helemaal mee zijn met elektrische mobiliteit. Het Bosch Car Service autobedrijf kan een elektrische of plug-in hybride auto na onderhoud met een volle accu meegeven aan de klant. Maar de klant kan deze laadpaal ook kopen,” vult Michiel Frijters aan. “Alle Bosch Car Service bedrijven krijgen ook een opleiding zodat ze ook het juiste advies kunnen geven over de laadpalen en de verschillende typen laadsystemen.”

“De Bosch Car Service autobedrijven investeren volop in de nodige opleiding, kennis en equipment voor aankoop, onderhoud, reparatie en diagnose van hybride en elektrische auto’s. Er hoeft niet langer twijfel te bestaan dat ook een elektrische auto 100 procent in goede handen is bij Bosch Car Service. Dat willen wij in 2020 extra in de kijker zetten met een landelijke marketingcampagne.” besluit Michiel Frijters.

*Bron: rvo.nl

Over Bosch

De Bosch Groep is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. Er werken wereldwijd ongeveer 400.000 medewerkers (situatie op 31 december 2019). Het bedrijf realiseerde in 2019 een omzet van 77,7 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Connected Mobility en Industry 4.0. Ze gebruikt haar knowhow op het vlak van sensortechnologie, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud om aan haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aan te bieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin innovaties aan te reiken voor een geconnecteerd leven. Bosch verbetert de levenskwaliteit wereldwijd met producten en diensten die innovatief zijn en enthousiasmeren. Op die manier biedt de onderneming wereldwijd "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 440 dochterondernemingen en regionale filialen in zowat 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De basis voor de toekomstige groei van de onderneming is haar innovatiekracht. Bosch stelt ongeveer 72,600 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling in 126 locaties wereldwijd, inclusief ongeveer 30,000 softwareontwikkelaars.

De Bosch Groep is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. Er werken wereldwijd ongeveer 403.000 medewerkers (situatie op 31 december 2019). Volgens voorlopige cijfers realiseerde het bedrijf in 2019 een omzet van 77,9 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Smart City, Connected Mobility en Industry 4.0. Ze gebruikt haar knowhow op het vlak van sensortechnologie, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud om aan haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aan te bieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin innovaties aan te reiken voor een geconnecteerd leven. Bosch verbetert de levenskwaliteit wereldwijd met producten en diensten die innovatief zijn en enthousiasmeren. Op die manier biedt de onderneming wereldwijd "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 440 dochterondernemingen en regionale filialen in zowat 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De basis voor de toekomstige groei van de onderneming is haar innovatiekracht. Verdeeld over 125 vestigingen over de hele wereld stelt Bosch ongeveer 72,000 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De bijzondere aandeelhoudersstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 92 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH, een instelling van algemeen nut. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties. De overige aandelen zijn in handen van de familie Bosch en Robert Bosch GmbH.

Meer informatie is te vinden online op www.bosch-press.nl, www.bosch.nl, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, http://www.twitter.com/BoschNederland, www.linkedin.com/company/bosch-the-netherlands/ en YouTube: Bosch the Netherlands

Ben je nog steeds op zoek naar iets?