Suche

Persbericht #Electrified mobility
Deel persbericht

Bosch partner van FIA Formule E-kampioenschap

Bosch sponsor Formule E

Volgende race op 26 en 27 april in Parijs

  • Bosch is partner van de elektrische autosport in het kader van het ABB FIA Formule E-kampioenschap tot 2021
  • Bosch aanwezig in de E-Village van Allianz met oplossingen voor elektromobiliteit
  • Elektromobiliteit: strategisch groeigebied voor Bosch

Peter De Troch >

Parijs, Frankrijk – Het ABB FIA Formule E-kampioenschap is op 26 en 27 april te gast in Parijs en dit al voor de vierde keer. Elf teams en 22 elektrische auto’s racen er in het centrum van de stad, op het iconische Circuit des Invalides, een echte must in de Franse hoofdstad. Met nog vijf races te gaan, is de strijd ongemeen spannend. De Belg Jérôme d’Ambrosio staat voorlopig aan de leiding, maar op het bekende stratencircuit van Parijs is alles mogelijk. Als officiële partner van het ABB FIA Formule E-kampioenschap, is ook Bosch aanwezig om niet enkel de piloten, ploegen en partners te begeleiden, maar ook de 50 000 bezoekers die langs het 1,92 km lange circuit staan. De samenwerking met Formule E weerspiegelt de ambitie van Bosch om een van de belangrijkste spelers op het gebied van elektromobiliteit te worden. “Onze sponsoring van het Formule E-kampioenschap is een logische stap in de lange traditie van Bosch in de motorsport en zijn expertise in elektrificatie, automatisering en connectiviteit. Deze drie pijlers vormen de sleutel van de stedelijke mobiliteit van de toekomst. Samen met alle partners willen wij bijdragen aan de overschakeling naar elektrisch rijden”, zegt Markus Heyns, lid van de Raad van Bestuur van Bosch. Bosch is in Parijs ook aanwezig met een stand in de E-Village Allianz, die vrij toegankelijk is, zodat alle bezoekers de expertise van Bosch op het gebied van elektromobiliteit kunnen ontdekken.

Twee dagen in het teken van innovatie in hartje Parijs

In de E-Village Allianz toont Bosch de nieuwe technologieën op het gebied van elektromobiliteit voor tweewielers. Dé mogelijkheid voor het publiek om met de experts van de divisie Bosch eBike Systems bij te praten over de nieuwste innovaties op het gebied van elektrische fietsen. De Bosch-divisie ‘Two-wheeler and Powersports’ stelt het compacte en krachtige 48V-aandrijfsysteem voor elektrische scooters voor. Deze complete systemen voor lichte elektromobiliteit kunnen worden aangepast aan verschillende soorten voertuigen met een vermogen variërend van 4 tot 20kW.

Elektromobiliteit: de uitdaging van morgen

Elektrificatie is voor Bosch een van de pijlers om de mobiliteit van de toekomst op tebouwen. “Mobiliteit moet meer geconnecteerd, geautomatiseerd en geëlektrificeerd zijn. Ons doel ligt in lijn met onze slogan “Technologie voor het leven” en streeft naar een stress-, ongeval- en emissievrije mobiliteit”, voegt Heiko Carrie, President Robert Bosch France-Benelux, toe. Bosch heeft als doel om tegen 2025 een omzet van 5 miljard euro in dit domein te halen, alle sectoren inbegrepen: van zware vrachtwagens tot fietsen, auto’s en motorfietsen. Innovaties zoals het flexibele en veelzijdige 48V-aandrijfsysteem voor lichte elektromobiliteit of de e-axle, een nieuwe elektrische as die de efficiëntie van de elektrische aandrijving verhoogt en de kosten verlaagt, bevestigen het engagement van Bosch om nieuwe wegen voor mobiliteit te openen.

Over Bosch

Bosch is sedert 1903 aanwezig in Nederland. De Bosch Groep telt ongeveer 3.050 medewerkers. De belangrijkste productielocaties bevinden zich in Tilburg, Boxtel en Deventer.

De Bosch Groep is een toonaangevende wereldwijde leverancier van technologie en diensten. Er werken wereldwijd ongeveer 428 000 medewerkers (situatie op 31 december 2023). Volgens de voorlopige cijfers genereerde het bedrijf in 2023 een omzet van 91,6 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Industry 4.0 en Connected Mobility. Bosch streeft de visie na van duurzame, veilige en inspirerende mobiliteit. Met zijn expertise in sensoren, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud kan het bedrijf haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aanbieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin oplossingen en producten aan te reiken voor een geconnecteerd leven die ofwel artificiële intelligentie (AI) bevatten of met hulp daarvan ontwikkeld of geproduceerd zijn. Bosch verbetert wereldwijd de levenskwaliteit van mensen met innovatieve en inspirerende producten en diensten. Op die manier biedt Bosch "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 470 dochterondernemingen en regionale filialen in meer dan 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De basis voor de toekomstige groei van het bedrijf is zijn innovatiekracht. Bosch stelt ongeveer 90 000 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling in 136 locaties wereldwijd, waarvan ongeveer 48.000 softwareontwikkelaars.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De ondernemingsstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 94 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH. De overige aandelen zijn in handen van Robert Bosch GmbH en van een vennootschap die eigendom is van de familie Bosch. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties.

Meer informatie is online te vinden op www.bosch-press.nl, www.bosch.nl, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, Twitter, LinkedIn en YouTube: Bosch the Netherlands.

Download persbericht

Ben je nog steeds op zoek naar iets?