Suche

Geconnecteerde parkeersensor van Bosch is LoRaWan-gecertificeerd

Vlotter een parkeerplaats vinden

  • Vlotter een parkeerplaats vinden met de geconnecteerde parkeersensor van Bosch
  • Data van de geconnecteerde parkeersensor wordt doorgestuurd via het LoRaWAN-protocol
  • LoRa Alliance-certificatie erkent de kwaliteit van het Bosch-product
parkeersensor bosch

De draadloze en geconnecteerde parkeersensor van Bosch detecteert en rapporteert vrije parkeerplaatsen en maakt actief parkeerbeheer mogelijk zoals zoeken van, navigeren naar en reserveren van parkeerplaatsen. De parkeersensor stuurt de verzamelde data via het LoRaWAN-protocol door, waardoor vrije parkeerplaatsen snel gemeld kunnen worden. Deze oplossing vermindert de parkeerstress en verbetert ook de levenskwaliteit voor iedereen die in de stad leeft.

Parkeerbeheer via een geconnecteerde en krachtige sensor

De geconnecteerde parkeersensor van Bosch wordt op de grond aangebracht en maakt gebruik van twee verschillende sensortechnologieën (magnetometer en radar). In combinatie met een zelflerend en uitvoerig getest algoritme wordt gedetecteerd of een parkeerplaats vrij is of niet. Deze informatie wordt via het LoRAWAN-protocol doorgestuurd, zodat snel kan worden aangegeven dat de parkeerplaats beschikbaar is.“We zijn erg blij met de certificering door de LoRa Alliance. Het biedt eindconsumenten de zekerheid dat de geconnecteerde parkeersensor betrouwbaar en breed inzetbaar is,” zegt Peter De Troch, Directeur Corporate Communications Benelux.

LoRaWan-certificatie: een garantie voor kwaliteit

De LoRa Alliance is een non-profit technologievereniging, die sinds de oprichting in 2015 is uitgegroeid tot een alliantie met 500 leden. De leden werken nauw samen en wisselen ervaringen uit om het LoRaWan-protocol als globale en veilige standaard voor IoT-toepassingen te promoten.LoRaWAN is een Low Power, Wide Area (LPW) netwerkprotocol en werd ontworpen om op batterijwerkende objecten draadloos met het internet te verbinden in regionale, nationale enPagina 2 van 2globale netwerken. Het richt zich voornamelijk op Internet of Things (IoT)-toepassingen, zoals bi-directionale communicatie, end-to-end beveiliging, mobiliteits- en localisatieservices.Apparaten die LoRaWAN-gecertificeerd zijn bieden de eindgebruikers de zekerheid dat het betrouwbaar is en werken op alle LoRaWAN-netwerken over de hele wereld.

Bekijk de resultaten van de LoRa Alliance-certificatie op deze link: https://lora-alliance.org/sites/default/files/2018-12/mde_bosch_1828_01.pdf

Over Bosch

Bosch is sedert 1903 aanwezig in Nederland. De Bosch Groep telt ongeveer 3.800 medewerkers. De belangrijkste productielocaties bevinden zich in Tilburg, Boxtel, Deventer, Weert en Schiedam.

De Bosch Groep is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. Er werken wereldwijd ongeveer 410.000 medewerkers (situatie op 31 december 2018). Het bedrijf genereerde in 2018 een omzet van 78,5 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor slimme woningen, slimme steden, geconnecteerde mobiliteit en geconnecteerde industrie. Ze gebruikt haar knowhow op het vlak van sensortechnologie, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud om aan haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aan te bieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin innovaties aan te reiken voor een geconnecteerd leven. Bosch verbetert wereldwijd de levenskwaliteit met producten en diensten die innovatief zijn en enthousiasmeren. Op die manier biedt de onderneming wereldwijd "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 460 dochterondernemingen en regionale filialen in zowat 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De basis voor de toekomstige groei van de onderneming is haar innovatiekracht. Verdeeld over 130 vestigingen over de hele wereld stelt Bosch ongeveer 68.700 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De bijzondere aandeelhoudersstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 92 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH, een instelling van algemeen nut. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties. De overige aandelen zijn in handen van de familie Bosch en Robert Bosch GmbH.

Meer informatie is te vinden online op www.bosch.be, www.bosch.nl, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse, https://www.linkedin.com/company/bosch-the-netherlands, https://www.linkedin.com/company/bosch-belgium, www.twitter.com/BoschBelgium, www.twitter.com/BoschNederland

Ben je nog steeds op zoek naar iets?