Suche

Bosch lanceert een nieuwe reeks accu’s met Lithium-Ion-technologie voor tweewielers

Uitbreiding van het accu-assortiment

  • Nieuwe, krachtige Lithium-Ion-accu voor tweewielers verhoogt rijplezier en veiligheid
  • Ook geschikt voor extreme omstandigheden, sport- en racemotoren
  • De werkplaatssoftware ESI[tronic] Bike van Bosch is speciaal ontworpen voor werkplaatsen gespecialiseerd in tweewielers

De nieuwe M Li-Ion-accu’s van Bosch voor motoren, scooters, quads en jetski’s zijn een ware energiebron. Uitgerust met de nieuwste Lithium-Ion-technologie, weegt de accu drie keer minder dan vergelijkbare lood-zuur-accu’s. Hierdoor verbeteren de prestaties van de motor, wat met name bij wedstrijden een belangrijke troef is.

Het nieuwe Lithium-Ion-assortiment van Bosch, de ideale oplossing voor motorrijders

Omdat de accu bij een tweewieler meestal vrij hoog gemonteerd wordt, verlaagt het lage gewicht van de M Li-Ion-accu het zwaartepunt en wordt de wendbaarheid geoptimaliseerd. Daarnaast garanderen de nieuwe Bosch-accu’s, dankzij hun weerstand tegen diepe ontladingscycli (tien keer beter dan een lood-zuur-accu), een maximale duurzaamheid. Door de lage ontladingsgraad blijven de accu’s tot vier keer langer opgeladen en zijn ze ideaal geschikt voor seizoensgebonden gebruik. Doordat de accu uiterst resistent is tegen trillingen, kan hij in elke positie en zonder verdere aanpassingen worden geïnstalleerd ter vervanging van de standaardaccu. De M Li-Ion-accu laadt snel op en kan onmiddellijk en in alle veiligheid worden gebruikt omdat geen activatie is vereist en dus geen zuurmanipulatie nodig is.

De Lithium-Ion-accu, een krachtige en flexibele technologie

De M Li-Ion-accu is beschikbaar voor alle gemotoriseerde tweewielers, quads en jetski’s op de markt. Deze nieuwe accu kan ook in extreme omstandigheden worden gebruikt, zoals voor sport- en racemotoren, voor lange reizen of op moeilijk berijdbaar terrein.

Als pionier op de accumarkt blijft Bosch ook het assortiment van startaccu’s met Lithium-Ion-technologie voor personenwagens verder uitbreiden. In het Duitse magazine ‘Auto, Motor und Sport’ kreeg de Bosch Groep onlangs zes awards uitgereikt, waaronder die voor beste accumerk.

Een breed assortiment Bosch-producten speciaal voor tweewielers

Bosch is wereldwijd de belangrijkste leverancier van technologieën voor de veiligheid van motorfietsen, maar het bedrijf heeft ook een breed assortiment aan onderdelen en werkplaatsuitrusting voor tweewielers. De reserveonderdelen van hoge kwaliteit, het uitgebreide aanbod werkplaatsuitrusting voor diagnose, onderhoud en reparatie van tweewielers, net als de specifieke trainingen, beantwoorden perfect aan de wensen van de werkplaats. Bosch heeft, speciaal voor werkplaatsen gespecialiseerd in tweewielers, de ESI[tronic] Bike ontwikkeld. Deze software kan dienen als aanvulling op de ESI[tronic] 2.0 voor de meer algemene werkplaatsen. Hij dekt alle huidige Europese en Aziatische merken van motorfietsen en functioneert op de KTS-diagnosetesters van Bosch.

Over Bosch

De Bosch Groep is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. Er werken wereldwijd ongeveer 400.500 medewerkers (situatie op 31 december 2017). Het bedrijf realiseerde in 2017 een omzet van 78 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor slimme woningen, slimme steden, geconnecteerde mobiliteit en geconnecteerde industrie. Ze gebruikt haar knowhow op het vlak van sensortechnologie, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud om aan haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aan te bieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin innovaties aan te reiken voor een geconnecteerd leven. Bosch verbetert de levenskwaliteit wereldwijd met producten en diensten die innovatief zijn en enthousiast maken. Op die manier biedt de onderneming wereldwijd "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 450 dochterondernemingen en regionale filialen in zowat 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De basis voor de toekomstige groei van de onderneming is haar innovatiekracht. Verdeeld over 125 vestigingen over de hele wereld stelt Bosch 62.500 werknemers te werk in onderzoek en ontwikkeling.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De bijzondere aandeelhoudersstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 92 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH, een instelling van algemeen nut. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties. De overige aandelen zijn in handen van de familie Bosch en Robert Bosch GmbH.

Meer informatie is te vinden online op www.bosch.be, www.bosch.nl, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse, https://www.linkedin.com/company/bosch-the-netherlands, https://www.linkedin.com/company/bosch-belgium, www.twitter.com/BoschBelgium, www.twitter.com/BoschNederland