Suche

Bosch Car Service schenkt 65 elektrische mini-autootjes aan Stichting DaDa

Minder operatiestress door elektrisch autoritje naar operatiekamer

  • Eerste autootjes uitgereikt aan het HMC Bronovo in Den Haag
  • Zieke kinderen kunnen in het mini-autootje naar operatie of consultatie rijden
  • Sponsoring voor verschillende Bosch Car Service autobedrijven en leveranciers

Barneveld – Bosch Car Service Nederland en Stichting DaDa slaan de handen in elkaar om het verblijf van zieke kinderen in ziekenhuizen en medische instellingen aangenamer en kindvriendelijk te maken. Bosch Car Service Nederland schenkt 65 elektrische autootjes aan Stichting DaDa. Hiermee kunnen de kinderen zelf naar de operatiekamer of consultatie bij de dokter rijden. De eerste autootjes werden onlangs door Stichting DaDa uitgereikt aan het HMC Bronovo in Den Haag.

“We hebben met Bosch in Nederland al een aantal projecten van Stichting DaDa gesteund. Maar toen de stichting ons vertelde over het DaDa mini-autoplan was onze interesse extra groot. We hebben tijdens de Bosch Car Service jaarcongressen eerder dit jaar het idee en een bijhorende sponsoring voorgesteld. Het enthousiasme was zo groot dat we maar liefst 65 mini-autootjes sponsoren. Ik wil alle Bosch Car Service autobedrijven, maar ook de leveranciers die hieraan hebben bijgedragen enorm bedanken. Ik ben erg trots op deze prestatie,” zei Michiel Frijters, Concept Manager Bosch Automotive Aftermarket.

André van Duivenbode, voorzitter van Stichting DaDa: “Bosch reageerde meteen positief op het idee en is er concreet mee aan de slag gegaan. Dat we zo snel zo een mooi resultaat zouden behalen, had ik niet verwacht. Het doet mij veel plezier dat wij dankzij deze mini-autootjes een groot aantal zieke kinderen een mooi moment kunnen bezorgen.”

DaDa mini-autootjes

“Het idee voor de mini-autootjes komt van een medewerkster van een kinderziekenhuis in Rotterdam. Ze had een artikel gelezen over een Amerikaans ziekenhuis waar zieke kinderen in een elektrische mini-auto naar de operatiekamer mogen rijden. Zo worden ze afgeleid van de naderende ingreep en hebben ze minder stress. We stonden als Stichting DaDa meteen open voor dit idee. Het sluit immers perfect aan bij ons doelstellingen,” vertelt André van Duivenbode.

De mini-autootjes zijn een elektrische mini-versie van een SUV. Op de zijkanten is het logo van Stichting DaDa en Bosch Car Service terug te vinden.

Tags: DaDa, Bosch Car Service

Over Bosch

De Bosch Groep is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. Er werken wereldwijd ongeveer 400.500 medewerkers (situatie op 31 december 2017). Het bedrijf realiseerde in 2017 een omzet van 78 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor slimme woningen, slimme steden, geconnecteerde mobiliteit en geconnecteerde industrie. Ze gebruikt haar knowhow op het vlak van sensortechnologie, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud om aan haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aan te bieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin innovaties aan te reiken voor een geconnecteerd leven. Bosch verbetert de levenskwaliteit wereldwijd met producten en diensten die innovatief zijn en enthousiast maken. Op die manier biedt de onderneming wereldwijd "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 450 dochterondernemingen en regionale filialen in zowat 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De basis voor de toekomstige groei van de onderneming is haar innovatiekracht. Verdeeld over 125 vestigingen over de hele wereld stelt Bosch 62.500 werknemers te werk in onderzoek en ontwikkeling.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De bijzondere aandeelhoudersstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 92 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH, een instelling van algemeen nut. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties. De overige aandelen zijn in handen van de familie Bosch en Robert Bosch GmbH.

Meer informatie is te vinden online op www.bosch.be, www.bosch.nl, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse, https://www.linkedin.com/company/bosch-the-netherlands, https://www.linkedin.com/company/bosch-belgium, www.twitter.com/BoschBelgium, www.twitter.com/BoschNederland

Ben je nog steeds op zoek naar iets?