Suche

Persbericht
Deel persbericht

Nieuwe online Bosch Media Service www.bosch-press.nl

Een digitaal aanspreekpunt voor alle mediaprofessionals

Peter De Troch >

Bosch Benelux introduceert een nieuwe perswebsite die alle informatie over Bosch in Nederland en de Bosch Groep verzamelt. De intelligente gebruikersinterface en innovatieve webtechnologie achter www.bosch-press.nl maken het bezoekers gemakkelijker om content te zoeken en te vinden. “We hanteren dezelfde hoge maatstaf voor de gebruiksvriendelijkheid van onze digitale informatie als voor de kwaliteit van onze content. Het nieuwe design van de Bosch Media Service is gericht op klantenvoordelen,” zegt Peter De Troch, Director Corporate Communications & Business Development bij Bosch.

Het uitgebreide multimedia-informatiepakket van de Bosch Media Service is afgestemd op journalisten, bloggers en online influencers, en alle andere mediavertegenwoordigers.

Peter De Troch, Director Corporate Communications & Business Development bij Bosch

Geconnecteerde content door tekstmining

Om snel en succesvol naar inhoud te kunnen zoeken, maakt de nieuwe Bosch Media Service gebruik van Smarts Semantics, een softwareoplossing ontwikkeld door onderzoekers van Bosch in Palo Alto. De software analyseert taal en tekst en herkent hierin patronen. Met behulp van geautomatiseerde aantekeningen zoekt de software in persberichten naar termen die de inhoud kunnen samenvatten. De resulterende tags verrijken het persbericht met metadata die hits verfijnen, waardoor het niet alleen sneller is om content te vinden, maar om die ook op een intelligente manier te koppelen. “In de Bosch Media Service vinden gebruikers niet alleen snel relevante inhoud, maar ook inhoud die hen kan interesseren”, zegt Peter De Troch.

De intelligente zoek- en filterfunctie van de website maakt zowel gebruik van de tags als van de manier waarop content gecategoriseerd wordt. Net zoals bij online winkelen biedt de indeling per mediatype, onderwerp, besturingseenheid, regio en tijd de mogelijkheid aan gebruikers om relevante onderwerpen en media te bekijken die hen kunnen interesseren.

Geoptimaliseerde gebruikersinterface dankzij een nieuw design en geconnecteerde inhoud

De perswebsite is net zoals de website over de activiteiten van Bosch in Nederland (www.bosch.nl), opgemaakt volgens het nieuwe corporate design. De lay-out van de nieuwspagina’s lijkt op die van tijdschriften en de kleurelementen ondersteunen de overzichtelijke, eenvoudige gebruikersinterface en maken het eenvoudig om nieuwe updates te spotten. Dankzij het responsieve design is de Bosch Media Service geoptimaliseerd voor alle gangbare apparaten, van tablets thuis en smartphones onderweg tot desktop PC’s. Deelknoppen maken het gemakkelijk om content te delen op sociale netwerken.

Centrale mediadatabase voor foto’s, video’s, afbeeldingen en meer

De Bosch Media Service is niet alleen een digitaal informatieplatform. Het is ook de centrale mediadatabase van de Bosch Groep. Nieuwsartikelen en de bijhorende foto’s, video’s en infographics zijn beschikbaar met een enkele klik. Alle elektronische en digitale media zijn gekoppeld aan relevante persberichten. Digitale perskits combineren media, persberichten en andere formaten om aanvullende onderwerppakketten te maken.

Bekijk de nieuwe perswebsite hier: http://www.bosch-press.nl

Tags: Connected

Over Bosch

Bosch is sedert 1903 aanwezig in Nederland. De Bosch Groep telt ongeveer 3.050 medewerkers. De belangrijkste productielocaties bevinden zich in Tilburg, Boxtel en Deventer.

De Bosch Groep is een toonaangevende wereldwijde leverancier van technologie en diensten. Er werken wereldwijd ongeveer 428 000 medewerkers (situatie op 31 december 2023). Volgens de voorlopige cijfers genereerde het bedrijf in 2023 een omzet van 91,6 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Industry 4.0 en Connected Mobility. Bosch streeft de visie na van duurzame, veilige en inspirerende mobiliteit. Met zijn expertise in sensoren, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud kan het bedrijf haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aanbieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin oplossingen en producten aan te reiken voor een geconnecteerd leven die ofwel artificiële intelligentie (AI) bevatten of met hulp daarvan ontwikkeld of geproduceerd zijn. Bosch verbetert wereldwijd de levenskwaliteit van mensen met innovatieve en inspirerende producten en diensten. Op die manier biedt Bosch "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 470 dochterondernemingen en regionale filialen in meer dan 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De basis voor de toekomstige groei van het bedrijf is zijn innovatiekracht. Bosch stelt ongeveer 90 000 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling in 136 locaties wereldwijd, waarvan ongeveer 48.000 softwareontwikkelaars.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De ondernemingsstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 94 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH. De overige aandelen zijn in handen van Robert Bosch GmbH en van een vennootschap die eigendom is van de familie Bosch. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties.

Meer informatie is online te vinden op www.bosch-press.nl, www.bosch.nl, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, Twitter, LinkedIn en YouTube: Bosch the Netherlands.

Download persbericht

Ben je nog steeds op zoek naar iets?