Suche

Persbericht #Electrified mobility
Deel persbericht

Bosch Car Service schenkt 65 elektrische mini-autootjes aan Stichting DaDa

Minder operatiestress door elektrisch autoritje naar operatiekamer

  • Eerste autootjes uitgereikt aan het HMC Bronovo in Den Haag
  • Zieke kinderen kunnen in het mini-autootje naar operatie of consultatie rijden
  • Sponsoring voor verschillende Bosch Car Service autobedrijven en leveranciers

Leen Van Parys >

Barneveld – Bosch Car Service Nederland en Stichting DaDa slaan de handen in elkaar om het verblijf van zieke kinderen in ziekenhuizen en medische instellingen aangenamer en kindvriendelijk te maken. Bosch Car Service Nederland schenkt 65 elektrische autootjes aan Stichting DaDa. Hiermee kunnen de kinderen zelf naar de operatiekamer of consultatie bij de dokter rijden. De eerste autootjes werden onlangs door Stichting DaDa uitgereikt aan het HMC Bronovo in Den Haag.

“We hebben met Bosch in Nederland al een aantal projecten van Stichting DaDa gesteund. Maar toen de stichting ons vertelde over het DaDa mini-autoplan was onze interesse extra groot. We hebben tijdens de Bosch Car Service jaarcongressen eerder dit jaar het idee en een bijhorende sponsoring voorgesteld. Het enthousiasme was zo groot dat we maar liefst 65 mini-autootjes sponsoren. Ik wil alle Bosch Car Service autobedrijven, maar ook de leveranciers die hieraan hebben bijgedragen enorm bedanken. Ik ben erg trots op deze prestatie,” zei Michiel Frijters, Concept Manager Bosch Automotive Aftermarket.

André van Duivenbode, voorzitter van Stichting DaDa: “Bosch reageerde meteen positief op het idee en is er concreet mee aan de slag gegaan. Dat we zo snel zo een mooi resultaat zouden behalen, had ik niet verwacht. Het doet mij veel plezier dat wij dankzij deze mini-autootjes een groot aantal zieke kinderen een mooi moment kunnen bezorgen.”

DaDa mini-autootjes

“Het idee voor de mini-autootjes komt van een medewerkster van een kinderziekenhuis in Rotterdam. Ze had een artikel gelezen over een Amerikaans ziekenhuis waar zieke kinderen in een elektrische mini-auto naar de operatiekamer mogen rijden. Zo worden ze afgeleid van de naderende ingreep en hebben ze minder stress. We stonden als Stichting DaDa meteen open voor dit idee. Het sluit immers perfect aan bij ons doelstellingen,” vertelt André van Duivenbode.

De mini-autootjes zijn een elektrische mini-versie van een SUV. Op de zijkanten is het logo van Stichting DaDa en Bosch Car Service terug te vinden.

Over Bosch

Bosch is sedert 1903 aanwezig in Nederland. De Bosch Groep telt ongeveer 3.050 medewerkers. De belangrijkste productielocaties bevinden zich in Tilburg, Boxtel en Deventer.

De Bosch Groep is een toonaangevende wereldwijde leverancier van technologie en diensten. Er werken wereldwijd ongeveer 428 000 medewerkers (situatie op 31 december 2023). Volgens de voorlopige cijfers genereerde het bedrijf in 2023 een omzet van 91,6 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Industry 4.0 en Connected Mobility. Bosch streeft de visie na van duurzame, veilige en inspirerende mobiliteit. Met zijn expertise in sensoren, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud kan het bedrijf haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aanbieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin oplossingen en producten aan te reiken voor een geconnecteerd leven die ofwel artificiële intelligentie (AI) bevatten of met hulp daarvan ontwikkeld of geproduceerd zijn. Bosch verbetert wereldwijd de levenskwaliteit van mensen met innovatieve en inspirerende producten en diensten. Op die manier biedt Bosch "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 470 dochterondernemingen en regionale filialen in meer dan 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De basis voor de toekomstige groei van het bedrijf is zijn innovatiekracht. Bosch stelt ongeveer 90 000 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling in 136 locaties wereldwijd, waarvan ongeveer 48.000 softwareontwikkelaars.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De ondernemingsstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van de Bosch Groep. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 94 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH. De overige aandelen zijn in handen van Robert Bosch GmbH en van een vennootschap die eigendom is van de familie Bosch. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties.

Meer informatie is online te vinden op www.bosch-press.nl, www.bosch.nl, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, Twitter, LinkedIn en YouTube: Bosch the Netherlands.

Download persbericht

Ben je nog steeds op zoek naar iets?